eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Baj van rengeteg Facebook-, Instagram- és X-fiók nyilvánosságával, itt a figyelmeztetés

A közösségi média fiókok gyors utat jelentenek a bűnözők számára a személyes adatokhoz.

Biztonsági szakértők arra figyelmeztetik a felhasználókat, hogy módosítsanak néhány beállításukon, mert túl sok információt láthatnak olyan személyek, akik vissza is élhetnek ezekkel - olyannyira, hogy a sok megosztott információ révén akár a személyazonosságunkat is képesek lehetnek ellopni, a bankszámlánkhoz is hozzáférhetnek - írta az ATV.

A Keeper Security nevű biztonsági cég szakértője, Aranza Tevino a Sun című lapnak elmondta: minden közösségi média fióknak szigorú adatvédelmi beállításokkal kell rendelkeznie. Tanácsaik szerint

  • az Instagramon változtassuk meg a tartalom elérésének beállításait és állítsuk át a profilunkat privát fiókká. Így csak azok láthatják majd a tartalmainkat, akiknek engedélyeztük.
  • a Facebookon is a lehető legprivátabbak legyenek a bejegyzéseink. Azt javasolják, hogy egyik beállítást se hagyja senki "nyilvános" módban.
  • az X-en (ex-Twitter) is a beállításokat kell áttekinteni, a bejegyzéseink védelme és videóink védelme opciót kell beállítani.

A kiberbiztonsági szakértők két bejelentkezési hibára is felhívták a figyelmet: nagy hiba túl egyszerű jelszót választani, vagy pedig ugyanazt az amúgy megfelelő nehézségűt több helyre is beállítani. Ezzel ugyanis jelentősen megkönnyítjük a hackerek dolgát: könnyen feltörhetik a jelszavunkat vagy ha egy adatszivárgással kikerül a jelszó, a többi fiókunkat is egy füst alatt elveszítjük.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×