INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 25. péntek
Eufrozina, Kende

digitális

élmény

központ

stadion

Mesterséges intelligenciával működő robotkutya az EDU & FUN Digitális Élményközpont Budapestben az átadása napján az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2020. szeptember 15-én. Az új központban egyebek mellett a robottechnikát, a 3D nyomtatást és az okostechnológiákat is megismerhetik az iskolások és hétvégenként az érdeklődő családok. Az élménykomplexum több mint 430 millió forintból valósult meg.

Robotkutyát is lehet már látni Budapesten

Infostart / MTI

Digitális élményközpont nyílt Budapesten, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ahol az érdeklődők felfedezhetik és kipróbálhatják a legújabb infokommunikációs és digitális eszközöket.

Az EDU&FUN Digitális Élményközpont Budapest átadásán Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára elmondta: a központban egyebek mellet a robottechnikát és az okostechnológiákat is megismerhetik játékos formában az iskolások és hétvégenként az érdeklődő családok.

Tisza Géza, a központ szakmai vezetője arról beszélt, hogy náluk az érdeklődők megismerhetik a padlórobotokat, az ipari robotokat és a humanoid tanulni képes robotokat is. Felfedezhetik a látogatók a 3D tervezés, szkennelés és nyomtatás folyamatát. A központban kialakítottak egy okosotthon sarkot és megismerhetőek a virtuális technológiák is. Van animációkészítő asztal, és a kiterjesztett valóság eszközei is megtalálhatóak.

A központban minden foglalkozás ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A digitális ismereteket fejlesztő élménykomplexum több mint 430 millió forintból valósult meg.

Schanda Tamás hangsúlyozta azt is, közös cél, hogy minél többen válasszanak műszaki, informatikai pályát. A központban szervezett programok az iskolások digitális tudását, technológiai ismereteiket jelentősen bővíti, és jelentősen befolyásolhatja a pályaválasztási döntésüket is.

Buranits Ildikó, az MTK alelnöke arról beszélt, szeretnének elsők lenni a közösségépítésben, az innovációban és a tudásban, ezért is nagy megtiszteltetés számukra, hogy stadionjuk otthont adhat egy digitális élményközpontnak Székesfehérvár, Győr és Debrecen után.

A következő központ Zalaegerszegen nyílik majd meg.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy szerda este 18 órától az InfoRádió Aréna című műsorának vendége Solymár Károly Balázs lesz. A műsort hallgathatják a rádióban az FM 88,1-en, vagy online az Infostart oldalán.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kapcsolódó hang

Digitális élményközpont Solymár
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018