eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Mesterséges intelligenciával működő robotkutya az EDU & FUN Digitális Élményközpont Budapestben az átadása napján az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2020. szeptember 15-én. Az új központban egyebek mellett a robottechnikát, a 3D nyomtatást és az okostechnológiákat is megismerhetik az iskolások és hétvégenként az érdeklődő családok. Az élménykomplexum több mint 430 millió forintból valósult meg.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Robotkutyát is lehet már látni Budapesten

Digitális élményközpont nyílt Budapesten, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ahol az érdeklődők felfedezhetik és kipróbálhatják a legújabb infokommunikációs és digitális eszközöket.

Az EDU&FUN Digitális Élményközpont Budapest átadásán Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára elmondta: a központban egyebek mellet a robottechnikát és az okostechnológiákat is megismerhetik játékos formában az iskolások és hétvégenként az érdeklődő családok.

Tisza Géza, a központ szakmai vezetője arról beszélt, hogy náluk az érdeklődők megismerhetik a padlórobotokat, az ipari robotokat és a humanoid tanulni képes robotokat is. Felfedezhetik a látogatók a 3D tervezés, szkennelés és nyomtatás folyamatát. A központban kialakítottak egy okosotthon sarkot és megismerhetőek a virtuális technológiák is. Van animációkészítő asztal, és a kiterjesztett valóság eszközei is megtalálhatóak.

A központban minden foglalkozás ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A digitális ismereteket fejlesztő élménykomplexum több mint 430 millió forintból valósult meg.

Schanda Tamás hangsúlyozta azt is, közös cél, hogy minél többen válasszanak műszaki, informatikai pályát. A központban szervezett programok az iskolások digitális tudását, technológiai ismereteiket jelentősen bővíti, és jelentősen befolyásolhatja a pályaválasztási döntésüket is.

Buranits Ildikó, az MTK alelnöke arról beszélt, szeretnének elsők lenni a közösségépítésben, az innovációban és a tudásban, ezért is nagy megtiszteltetés számukra, hogy stadionjuk otthont adhat egy digitális élményközpontnak Székesfehérvár, Győr és Debrecen után.

A következő központ Zalaegerszegen nyílik majd meg.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy szerda este 18 órától az InfoRádió Aréna című műsorának vendége Solymár Károly Balázs lesz. A műsort hallgathatják a rádióban az FM 88,1-en, vagy online az Infostart oldalán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×