eur:
394.06
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Alacsony felhőzet fedi a Karancs csúcsát Salgótarján közelében 2020. június 19-én este. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint június 20-án az északkeleti és a délnyugati, déli megyékben erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és több helyen kialakulhat zápor, zivatar, másutt gomolyfelhős idő várható, helyenként előforduló záporokkal.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Nagy viharok miatt adtak ki riasztást

Északkeleten már több megyét érintően kiadta a másodfokú riasztásokat zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden kora délután. Az érintett területeken viharos széllel, jégesővel kísért heves zivatarok alakulhatnak ki.

A veszélyjelzés szerint a nap folyamán keleten Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, nyugaton Győr-Moson-Sopron és Vas megye területén várható másodfokú riasztás.

Az ország többi megyéjében - szintén a zivatarveszély miatt - elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Azt írták: a kora délutáni óráktól főleg az ország északi felében alakulnak ki (illetve érkeznek észak felől) elszórtan zivatarok, amelyekhez elsősorban viharos szél, illetve jégeső társulhat, de egy-egy gócban nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. Főként az északkeleti megyékben, illetve az északnyugati tájakon heves zivatarok kialakulásának is megvan az esélye, károkozó (90 kilométer/órás) szélrohamok, nagyobb méretű jégszemek kíséretében. A késő délutáni, esti óráktól már a délebbi tájakon is előfordulhatnak zivatarok, de kisebb számban, és kevésbé lehetnek hevesek. Éjjel az északi, északkeleti tájakon egyre inkább stabilizálódik a légkör, csökken a zivatar esélye.

Szerdán elsősorban délen és a Duna-Tisza közén várható zivatar, amelyhez átmeneti szélerősödés, lokálisan nagy mennyiségű csapadék társulhat, ekkor nagyobb méretű jégnek már jóval kisebb az esélye.

Az előrejelzés szerint kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 Celsius-fok között alakul. Késő estére 18 és 23 fok közé hűlhet a levegő.

A katasztrófavédelem közleményben kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseit, előrejelzéseit, és lehetőség szerint ne parkoljanak a viharos szélben fák alá, a közúton pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel közlekedjenek. Ha leszakadt vezetéket, vagy bajba jutott embert látnak, jelezzék azt a 112-es segélyhívón.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×