INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 20. vasárnap
Friderika

dugó

budapest

lista

Forgalmi dugó Budapesten, a Hungária körúton 2017. november 27-én. A kínai miniszterelnök látogatása és a Kína-Kelet-Közép-Európa (KKE) csúcstalálkozó miatt forgalomkorlátozásokat vezettek be a fővárosban.

Meglepetések a dugóban ülés világranglistáján

Infostart

Budapest autósai közel egy hetet vesztenek az életükből a dugók miatt, ráadásul a helyzet romlik, egy év alatt 7 helyet rontott a közlekedési nehézségek szempontjából összeállított listán.

Egy átlagos budapesti közlekedő 162 órát töltött forgalmi dugóban 2018-ban – derül ki az Inrix kutatóintézet jelentéséből. Ezzel a magyar főváros a harmincadik helyen áll a 38 ország, mintegy 220 világvárosát tartalmazó listán. Ráadásul a helyzet romlik, mivel 2017-ben a lista 37.helyén szerepelt a magyar főváros. Vagyis a dugókban elvesztegetett idő 11 százalékkal nőtt egy év alatt - derül ki az Euronews tudósításából.

Európában Róma hozta össze a legmagasabb számot. Az olasz fővárosban átlagosan 272 órát nézte minden egyes autós az előtte veszteglő rendszámát 2018-ban, ami 16 százalékkal több mint az előző évben.

Dublinban 246, Párizsban 237, Londonban 227 óra volt az évi dugóban veszteglés átlagos időtartama - és mindenhol rosszabb a helyzet, mint korábban.

A dugó-világrekorder egyébként a kolumbiai Bogota, ahol "mindenki" 11 és fél napot rostokolt a 365-ből a városi forgalomban.

Feltűnő javulást mutat a moszkvai adat. Az orosz főváros állt a lista élén még 2017-ben, egy évre rá viszont csak a 10.

Az Euronews szerint három német város módszereit lenne érdemes elemezni és alkalmazni, mivel Mannheimben 21, Wiesbadenben 20, Hannoverben pedig 16 százalékkal csökkent átlagosan az egy év alatt dugókban eltöltött idő hossza.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018