eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A negyedik globális klímasztrájkhoz kapcsolódó budapesti tüntetés résztvevői a Batthyány téren 2019. november 29-én. A tüntetést a Fridays For Future Magyarország mozgalom szervezte.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Több ezren a budapesti klímatüntetésen

Kritikusnak minősítette a helyzetet a főpolgármester a 4. Globális Klímasztrájk budapesti eseményén. A tiltakozáson több ezren, többségében fiatalok vettek részt.

Karácsony Gergely elmondta: nem semleges dologról van szó, hanem olyanról, amely azonnali cselekvést igényel. A város részéről konkrét intézkedés lehet a dugódíj, a városi zöldterület mennyiségének növelése, a fenntartható városi közlekedés biztosítását. Hozzátette: uniós támogatással nagyarányú energiakorszerűsítési programot akar indítani Budapesten.

A főpolgármester megismételte, hogy élhetővé kell tenni a várost, de nagyon sok teendő van még, a klímaváltozás elleni küzdelemben Budapest az utolsó helyen kullog

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×