INFORÁDIÓ 
2020. február 29. szombat
Elemér

közlekedési múzeum

kelenföld

vasútállomás

Az 1861-ben megnyitott Kelenföld vasútállomás műemlék épületének homlokzatrészlete Újbudán, a főváros XI. kerületében, az Etele téren. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!

Közlekedési múzeum lesz a kelenföldi vasútállomás régi épülete

Infostart / MTI

Egyfajta kis közlekedési múzeumként szolgál majd a 130 éves épület, amelyben a tervek szerint a magyar vasút történetét is megtekinthetik az érdeklődők

A Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely Budapesten, a vasútállomás előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, a XI. kerületi önkormányzat kereste meg a Miniszterelnökséget azzal, hogyan lehetne jól hasznosítani az épületet.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy Budapesten jelenleg nincs közlekedési múzeum; bár a nagy közlekedési múzeum tervei már elkészültek, de megvalósítása még jó néhány évig eltarthat. Ugyanakkor egy ilyen intézmény a legnépszerűbb múzeumok közé tartozik, korhatár nélkül bárkinek érdekes kikapcsolódást jelent.

A tervek szerint a Kelenföldi vasútállomás épületében létrehozandó múzeumban a magyar vasút történetét is megtekinthetik az érdeklődők. A mintegy 130 éves épület a legméltóbb otthona lesz a jövőben egy kis közlekedési múzeumnak.

Gulyás Gergely azt mondta: a beruházás kiviteli terveinek mintegy 100 millió forintos költségét a XI. kerületi önkormányzat és a Miniszterelnökség közösen állja.

Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP), Újbuda polgármestere azt mondta: a teljes költségből Újbuda önkormányzata 20 millió forintot ad, a fennmaradó összeget a kormányzat biztosítja.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018