eur:
393.01
usd:
366.59
bux:
66791.92
2024. április 26. péntek Ervin

Megvan az Állatkert új sztárjának neve

Nevet kapott a Fővárosi Állat- és Növénykertben január elsején, a 2017-es év első újszülöttjeként a világra jött nőstény zsiráfborjú.

Az Állatkert honlapján három névre lehetett szavazni, ezek közül a legtöbb voksot, 38,97 százalékot a Sauda kapta. Szavannának 33,69 százalék, Semeninek 27,33 százalék nevezte volna az állatkerti zsiráfcsalád legifjabb tagját.

Megvan az Állatkert új sztárjának neve

A Sauda egyrészt arab eredetű női név, jelentése: „jó szerencsével megáldott”. Ugyanakkor elterjedt Kelet-Afrikában is, ahol viszont valószínűleg nem átvétellel, hanem önállóan, az arab hatástól függetlenül alakult ki: a szuahéli nyelvben például sötétebb tónusú bőrre, sötétebb arcszínre utaló névként használatos – közölte az Állatkert.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×