eur:
397.4
usd:
355.79
bux:
74580.31
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Nem tesz jót az agynak a botox

Kisimítja a ráncokat, a gondolkodás képességét viszont korlátozza a botox -állapították meg amerikai tudósok. A kezelés különösen a beszédértés képességét károsítja.

A wisconsini egyetemen dolgozó David Havas és munkatársai szerint a harag, a düh és a szomorúság jobb megértése érdekében ráncoljuk a homlokunkat. Aki azonban homlokát nem tudja a megfelelő módon mozgatni, az nem érti meg könnyen a homlokráncolással járó érzelmeket.

A kutatócsoport húsz nőt vetett alá beszédteszteknek botoxkezelés előtt és után. A vizsgálatok kimutatták, hogy a terápia után egy másodperccel tovább tartott, amíg a résztvevők megértették a következő mondatot: "Ön elbúcsúzik egy jó barátjától, akit soha többé nem fog látni".

"Bár egy másodpercnyi késedelem nem tűnik különösebben soknak, ez elegendő ahhoz, hogy egy beszélgetés során bizonyos érzelmi ingadozások ne jussanak el a befogadóhoz" - magyarázta Havas.

A kutatók feltételezése szerint az agynak az arcizmok visszacsatolására van szüksége, hogy irányítani tudja az érzelmeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csak akkor lehet koalícióképes a Szabadságpárt, ha az elnök kimarad
szakértő az osztrák választás után

Csak akkor lehet koalícióképes a Szabadságpárt, ha az elnök kimarad

A 2019-es választások eredményéhez képest a Szabadságpárt rekordot ért el, hiszen 13 százalékkal tudta növelni szavazatainak arányát. A jelenlegi kormánypárt, a Néppárt ugyanakkor 12 százalékot vesztett. A kérdés viszont az, hogy miként lehet ezekből a számokból alkuerőt, koalíciót felépíteni, és ha ezt a kérdést tesszük fel, akkor már több probléma merül föl - értékelte Kiss J. László, a Corvinus Egyetem tanára a vasárnapi osztrák választás eredményét az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×