eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Mol

Budapest a legjobbak között, hatalmas elismerés

A magyar főváros Európa negyedik legjobb diákvárosa, és csak egy hajszállal maradt le a dobogóról.

Az Európa 50 legjobb diákvárosa 2024-ben című, a napokban közzétett kiadványban a rangsort kizárólag a diákoktól a szervezet weboldalán gyűjtött, valós tapasztalatok és vélemények alapján határozták meg.

A legkiválóbb hallgatói élményt nyújtó városok meghatározásához a lista figyelembe vette az alábbi szempontokat:

a diákok arányát a lakosságon belül;

az egyetemi környezetet;

a város diákbarát jellegét;

a megélhetési költségeket;

a kulturális sokszínűséget;

az éjszakai életet;

a tömegközlekedést;

a kényelmi szolgáltatásokat;

a biztonságot.

A The Campus Advisor szóvivője azt nyilatkozta, hogy ezek a rangsorok fontos forrásként szolgálnak az ideális oktatási környezetet kereső diákoknak, és segítenek nekik jobban felkészülni életük következő fejezetére, hogy megtalálják a tanulmányi és személyes igényeiknek leginkább megfelelő oktatási utat.

A lista élén egy-egy cseh, német és ír város – Prága, Heidelberg és Galway – áll, Budapest pedig csak hajszállal, egytizednyi pontszámmal maradt le a dobogóról. Az összesítésben még egy magyar város szerepel, Pécs, a 14. helyen.

Budapest és az itt működő egyetemek élő, szoros kapcsolatban állnak, aktívan hatva egymásra, mondta Fehér Péter, a Corvinus nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője az economx.hu kérdésére. Hozzátette, a belvárosi pesti Duna-parton és a Budapest-panorámás budai campuson működő Corvinus esetében a külföldi hallgatók és oktatók aránya megközelíti a 20 százalékot.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 09:19
×
×
×
×