Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A boldogság ősi receptje

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Istenben való hit boldogabbá teszi az életet egy kutatás szerint.A vallásos emberek könnyebben viselik el az olyan csapásokat, mint a munkahely elvesztése vagy a válás - állítja egy tanulmány, amelyet a Royal Economic Society egyik tanácskozásán ismertettek.

A több ezer európai megkérdezésével készült felmérések eredménye szerint a hívők elégedettebbek az életükkel.

Andrew Clark professzor, a párizsi Gazdasági Főiskola tanára és szerzőtársa, Lelkes Orsolya, az European Centre for Social Welfare Policy and Research munkatársa a háztartásokban végzett felméréseket használta fel, hogy elemezze a keresztényeknek - katolikusoknak és protestánsoknak - nemcsak a boldogsághoz, de például az állástalansághoz való hozzáállását is. Az elemzés arra mutatott rá, hogy a vallás egyfajta "lökhárítót" jelent az élet megpróbáltatásaival szemben.

Igaz, hogy a templomba járók jóval többen ellenzik a válást, de ha mégis bekövetkezik, kevésbé fájdalmasan élik meg, mint a nem vallásosak - mutatott rá Andrew Clark professzor.

"Azt tapasztaltuk, hogy a vallások emberek inkább élvezik a jelen adományait, mintsem elraktároznák azokat a jövőre" - idézte Andrew Clark professzort a BBC internetes honlapja. Hozzátette azonban, hogy a felhasznált felmérések alapján arra következtettek, hogy más, közelebbről meg nem határozott tényezők, így a vallásos emberek életstílusa vagy a neveltetése, például a stabil családi háttér és kapcsolatok szintén előidézhetik a fokozottabb elégedettségérzést.