eur:
388.51
usd:
361.25
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

A boldogság ősi receptje

A Istenben való hit boldogabbá teszi az életet egy kutatás szerint.A vallásos emberek könnyebben viselik el az olyan csapásokat, mint a munkahely elvesztése vagy a válás - állítja egy tanulmány, amelyet a Royal Economic Society egyik tanácskozásán ismertettek.

A több ezer európai megkérdezésével készült felmérések eredménye szerint a hívők elégedettebbek az életükkel.

Andrew Clark professzor, a párizsi Gazdasági Főiskola tanára és szerzőtársa, Lelkes Orsolya, az European Centre for Social Welfare Policy and Research munkatársa a háztartásokban végzett felméréseket használta fel, hogy elemezze a keresztényeknek - katolikusoknak és protestánsoknak - nemcsak a boldogsághoz, de például az állástalansághoz való hozzáállását is. Az elemzés arra mutatott rá, hogy a vallás egyfajta "lökhárítót" jelent az élet megpróbáltatásaival szemben.

Igaz, hogy a templomba járók jóval többen ellenzik a válást, de ha mégis bekövetkezik, kevésbé fájdalmasan élik meg, mint a nem vallásosak - mutatott rá Andrew Clark professzor.

"Azt tapasztaltuk, hogy a vallások emberek inkább élvezik a jelen adományait, mintsem elraktároznák azokat a jövőre" - idézte Andrew Clark professzort a BBC internetes honlapja. Hozzátette azonban, hogy a felhasznált felmérések alapján arra következtettek, hogy más, közelebbről meg nem határozott tényezők, így a vallásos emberek életstílusa vagy a neveltetése, például a stabil családi háttér és kapcsolatok szintén előidézhetik a fokozottabb elégedettségérzést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Izrael meglépte azt, amitől mindenki rettegett – Most jöhet a háború legvéresebb csatája

Izrael meglépte azt, amitől mindenki rettegett – Most jöhet a háború legvéresebb csatája

Hétfőről keddre virradóan az Izraeli Védelmi Erők (IDF) csapatai megkezdték a Gázai övezet déli részének ostromát. Az Egyesült Államok, illetve Jeruzsálem több nyugati szövetségese is felszólította a zsidó államot arra, hogy a térségben élő civilek evakuálásáig, valamint a humanitárius helyzet rendezéséig ne indítson katonai akciót, most azonban nagyon úgy tűnik, hogy csak minimálisan sikerült nyomást gyakorolniuk Izraelre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×