eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Heti egymilliárd sms

Egymilliárdnál több sms-t küldenek hetente a britek - annyit, mint 1999-ben összesen. Szeptemberben már másodpercenként 4000 üzenet indult útjára mobilon.

A Mobile Data Association (MDA) legfrissebb adatai szerint egy év alatt 25 százalékkal nőtt az sms-forgalom Nagy-Britanniában. "Az adatok minden várakozásunkat felülmúlják" - ismerte el a céget vezető Mike Short, aki szerint év végére az sms-ek száma meghaladhatja az 52 milliárdot, miközben a becslések 42-58 milliárdot feltételeztek.

Short szerint az sms-ek népszerűsége azért nő folyamatosan, mert az üzenetküldésnek ez a módja kényelmes, megbízható és olcsó. Ráadásul már nem csupán személyes, hanem üzleti célokra is egyre gyakrabban használják ezt a módszert; sok cég sms-ben értesíti például a munkatársait egy-egy fontos eseményről, vagy változásról, illetve az ügyfeleit arról, mikor kézbesíti a megrendelt árut.

Az sms-forgalmat illetően egyébként a britek nem csúcstartók, de Nagy-Britannia benne van abban a hat országban, ahol a legtöbben használják az üzenetküldésnek ezt a formáját - tette hozzá az MDA vezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×