eur:
393.18
usd:
366.58
bux:
66815.2
2024. április 25. csütörtök Márk

Íme, a világ legboldogabb embere

A világ legboldogabb embere a 60 éves Matthieu Ricard. A francia férfi azonban nem magáról állapította meg ezt, hanem az őt vizsgáló kutatók jutottak erre a következtetésre.

Matthieu Ricard a párizsi elit köreiben nevelkedett a hatvanas években, később biokémiával foglalkozott, de abbahagyta kitűnően haladó akadémiai karrierjét, hogy a helyszínen tanulmányozza a tibeti buddhizmust. Később ő maga is szerzetes lett.

A férfi szerint a boldogság gyakorlás kérdése. Hogy állítását alátámassza, a dalai láma francia fordítója részt vett egy kísérletben, melyben agyterületeinek működését MRI berendezéssel térképezték fel.

A szerzetesen kívül a vizsgálatban mások is részt vetek, akik sok időt, több mint 10 ezer órát töltöttek meditációval.

Tudományos boldogság

A képalkotó berendezéssel végzett vizsgálat igazolta, hogy a meditációval sok időt töltők nagyon erős pozitív érzéseket tapasztaltak meg a baloldali elülső agyterületen (prefrontal cortex).

A jobboldali rész - amelyet a kutatók a negatív gondolatok területének tartanak - viszont szinte nem is működött.

Még a vizsgálatba szintén bevont kezdő meditálóknál is a boldogságot generáló agyterület némileg megnövekedett tevékenységét észlelték. Ugyanakkor Matthieu Ricard MRI-vel érzékelt boldogságszintje mindenki másét messze megelőzte.

"Az elme formálható. Életünk már akkor nagymértékben átalakítható, ha minimálisan megváltoztatjuk a gondolataink kezelését, és a világ értelmezésének módját. A boldogság gyakorlat kérdése, időt és törődést igényel" - mondta el Matthieu Ricard az Independentnek.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×