INFORÁDIÓ
2023. március 31. péntek
Árpád

iea

2023.02.21. 20:06

Elbuktak egy fontos kérdésben az olaj- és gázvállalatok

A fosszilis tüzelőanyagokra épülő ipar sikertelen a metánkibocsátás csökkentéséért folytatott küzdelemben, annak ellenére, hogy ígéretet tett a szivárgó infrastruktúrák felderítésére és helyreállítására - írta keddi jelentésében a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA).
2022.10.04. 19:13

Elismerték Magyarország erőfeszítéseit, de még látnak elvégzendő munkát

Magyarország az elmúlt években ugyan az energetika több területén előrelépést ért el, de további jelentős intézkedéseket kell tennie az energiabiztonság, a fosszilis energiahordozók felhasználásának csökkentése és az elérhető energiaárak biztosítása érdekében – áll az OECD keretein belül létrejött Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) Magyarországról szóló jelentésében.
2022.05.23. 14:26

Baljós jelzés érkezett Davosból

A globális olajpiacok előtt álló kihívásokról beszélt a Nemzetközi Energia Ügynökség vezérigazgatója, kiemelve: a kínai kereslet jelentős hatással lehet a következő hónapokban.
2021.12.10. 21:40

Lenne még mit javítani a háztartások szén-dioxid-kibocsátásán

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) javaslata szerint 2025-től be kellene tiltani a fosszilis tüzelőanyaggal működő új kazánok értékesítését. Ehhez képest hazánkban az otthonokat leggyakrabban valamilyen földgáztüzelésű berendezéssel fűtik, ami azért kedvezőtlen, mert ez – mivel fosszilis energiahordozó felhasználásáról van szó – hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás növekedéséhez, ezáltal pedig a globális felmelegedéshez.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018