INFORÁDIÓ 
2020. január 28. kedd
Karola, Károly

einstein

2017.10.03. 19:21

Négy fényév távolból mérték meg a hajszál átmérőjét

Megszületett a gravitációs hullám asztrofizika kora. Albert Einstein elméletét bizonyította a most fizikai Nobel-díjjal kitüntetett három amerikai tudós: Rainer Weiss, valamint Kip Thorne és Barry Barish. Frei Zsolt asztrofizikus, az ELTE Fizikai Intézetének igazgatója az InfoRádió Szigma - a holnap világa című magazinjában elmondta, az elképzeléseiknek megfelelően építették meg azt az obszervatóriumot, amely képes a gravitációs hullámok megfigyelésére.
2017.09.30. 07:37

Ezért olyan nagy dolog Einstein utolsó jóslatának észlelése

Első ízben Európában is észlelték az Einstein által megjósolt gravitációs hullámokat - jelentették be a hét legfejlettebb ipari ország torinói tudományos konferenciáján szerda este. Magyarok is dolgoznak Einstein utolsó jóslatában szereplő hullámok megfigyelésén.
2016.12.02. 22:50

Einstein tévedett!

Több mint százezer laikus vett részt a világ eddigi legnagyobb kvantumfizikai kísérletében és bizonyította be, hogy Albert Einstein tévedett, amikor a kvantumösszefonódás jelenségét lekezelően "kísérteties távolhatásnak" nevezte.
2016.08.17. 05:23

Eldőlt, ki játssza Einsteint

Az Oscar-díjas Geoffrey Rush elvállalta első televíziós főszerepét: Albert Einsteint játssza a National Geographic első játékfilmsorozatában.
2016.06.07. 20:32

Áttörést jelenthet az űrszonda tesztje

Az Európai Űrügynökség (ESA) szerint teljes siker a gravitációs hullámok felkutatását célzó technológiákat tesztelő LISA Pathfinder űrszonda.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018