eur:
390.58
usd:
366.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Unsplash

Lézereztek a péri repülőtérnél, lépnie kellett a rendőrségnek

A győri rendőrök eljárást folytat légi közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

A Kisalföld írta meg a rendőrség alapján, hogy egy ismeretlen személy még február 15-én 19 óra körüli Pápai Repülőtér megközelítése során a leszálló légi jármű pilótáit délnyugati részéről – valószínűsíthetően – Győrszemere településről fény tükröződéssel megzavarta, lézerrel megvilágította.

A rendőrök még keresik az illetőt.

Három éve számoltunk be arról az esetről, amikor egy férfi szándékosan elvakította egy kisgép pilótáját, aki ezért fél percre elvesztette az éleslátását, a műszereket sem látta tisztán. A vádlott szerint azért vett lézert a piacon, hogy a korábban 28 baromfiját ellopó rókát elijessze. Aznap éjjel kutyaugatásra ébredt, meg is látta az ablakból a kerítés tövében a rókát. Kétszer is elijesztette a lézerrel. Az ügyész szerint közben öt kilométerrel távolabb egy repülő vezetője észlelte a lézer fényét, ami elvakította - számolt be az esetről a Blikk.

Az ügyész akkor egy év börtönt kért a férfire.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×