eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Pilótavakító lézerezés - megvannak a szakértői vélemények

Elsírta magát a bíróságon a férfi, akit azzal vádolnak, hogy lézerrel szándékosan elvakította egy repülőgép pilótáját.

Ügyvéd nélkül jelent meg a bíróság előtt H. Csaba. Az a vád ellene, hogy március 20-án, késő éjjel szándékosan elvakította egy kisgép pilótáját, aki ezért fél percre elvesztette az éleslátását, a műszereket sem látta tisztán. Az oktató átvette a gépet és értesítették a rendőrséget.

A vádlott szerint igaztalanul vádolják, ő ugyanis azért vett lézert a piacon, hogy a korábban 28 baromfiját ellopó rókát elijessze. Aznap éjjel kutyaugatásra ébredt, meg is látta az ablakból a kerités tövében a rókát. Kétszer is elijesztette a lézerrel. Az ügyész szerint közben öt kilométerrel távolabb egy repülő vezetője észlelte a lézer fényét, ami elvakította - számolt be az esetről a Blikk.

Még aznap éjjel megjelentek a rendőrök H. Csaba lakásán. Ő úgy véli, a lézer fénye megtörhetett, de kizárt, hogy a fénye öt kilométeres távolságban elvakítsa vagy zavarja a pilótát. A lap azt írta, a szakértői vélemények alátámasztották a férfi igazát.

H. Csaba az előkészítő tárgyaláson nem ismerte el bűnösségét, ragaszkodik az ártatlanságához és a tárgyaláshoz, hogy az igaza bebizonyosodhasson. Az ügyész egyébként a tárgyalás nélküli beismerése esetére 1 év börtönt kért rá, 4 évre felfüggesztve.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×