INFORÁDIÓ
2022. július 2. szombat
Ottó

garázdaság

vádemelés

komárom

Többekre rátámadott a komáromi garázda

Többekre rátámadott a komáromi garázda

Infostart

Baseballütővel és napernyőt tartó rúddal is verekedett.

A Komáromi Járási Ügyészség a folytatólagosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki egy komáromi boltnál ittas állapotban baseball ütővel ütött meg egy férfit, majd másnap az utcán egy nőt ütlegelt és rugdosott.

A vádirat szerint az ittas férfi 2019. augusztus 5-én egy komáromi bolt előtt a járdán földhöz vágta a saját mobiltelefonját, üvöltözött, verekedni akart a helyszínen jelenlévő három személlyel, akik közül az egyiket háromszor akart megütni, azonban a megtámadott nő az ütések elől kitért.

Ezt követően a férfi mintegy három óra elmúltával baseballütővel jelent meg a bolt előtt. A férfi az ütővel a boltban lévő személyek felé támadó jellegű mozdulatokat tett, miközben feléjük kiabált. Az elkövető a baseballütővel megütötte az egyik férfit a könyökénél, aki védekezésképpen egy kukát dobott a garázda férfi felé. A megütött férfinak sérülése nem keletkezett.

Másnap a férfi egy komáromi ingatlanban egy fotelban ülő férfit akart megütni, akinek azt mondta, hogy „az előbb az utcán így vertem meg egy embert”.

A helyszínen jelenlévő személyek elküldték az ingatlanból a vádlottat, aki az ingatlan előtt verekedésre hívta a férfit, akit előzőleg meg akart ütni. Ezután az elkövető egy nagyjából egy méter hosszú fém napernyőt tartó rúddal betörte az ingatlan ablakát, ezzel 33.120 forint kárt okozott. Ezután legalább három alkalommal ököllel testszerte megütött egy nőt, aki emiatt a földre esett, a férfi ezután többször megrúgta. A nőnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a különös visszaeső férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a Komáromi Járásbíróság 2 év 3 hónap börtönbüntetésre, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélje - olvasható a közleményben.

Nyitókép: ügyészség
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018