eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Szilágyi István színész a százéves Filmgyár jubileumi ünnepségén a Mafilm Róna utcai telepén 2017. szeptember 7-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

„Csak játszottak” – lesújtó részletek Szilágyi István tragédiájáról

Kedden dönthet a bíróság arról, hogy az apja meggyilkolásával gyanúsított Szilágyi Péter letartóztatásban maradjon-e.

„Megvagyunk, köszönjük szépen” – mindössze ennyit közölt az ATV stábjával Szilágyi István özvegye, aki már a gyilkosság napján, vasárnap eset hazatért XVII. kerületi otthonukba.

A csatorna szóra bírta viszont a család ismerősét, aki a bűntett után riasztotta a mentőket, valamint a rendőrséget. A férfi szerint a drámának voltak előzményei. Állítása szerint

a művész fia szombaton „abnormális állapotban kint szambázott az úton”, ahol még a rendőrökbe is belekötött.

De korábban történt más is – tette hozzá. Olyan is megesett, hogy felgyújtotta az udvart, szülei azonban védve Sz. Pétert, magukra vállalták. A férfi beszámolója szerint a tragédia bekövetkeztekor a színész felesége eleinte csak annyit mondott, erre korábbi incidensek alkalmával is sor került, csak játszanak.

Rákosliget önkormányzata támogatta a művészt és családját. Egy helyi képviselő elárulta, lett volna alkalma a házaspárnak beköltöznie egy idős otthonba, egy apartmanba, de nem akarták elhagyni sem a házat, sem a fiúkat.

„Úgy éreztük, hogy a közösség felkarolja, és segíti őket, de ami a családon belül, a falakon belül történt, oda már nem tudunk belépni. Bizonyos értelemben ők a végsőkig védték a fiukat, és a fiuk javát keresték, meg a harmonikus együttélésnek a lehetőségét” – fogalmazott Rózsahegyi Péter.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×