eur:
395.81
usd:
364.87
bux:
65575.2
2024. március 19. kedd Bánk, József
Szilágyi István színész a százéves Filmgyár jubileumi ünnepségén a Mafilm Róna utcai telepén 2017. szeptember 7-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A legfrissebb fejlemény Szilágyi István halála ügyében

A Fővárosi Főügyészség indítványára letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint végzett édesapjával, az országosan ismert színésszel - közölte a fővárosi főügyész.

Ibolya Tibor a közleményében azt írta, hogy a nyomozási bíró egy hónapra rendelte el a legsúlyosabb kényszerintézkedést, amelyet az ügyészség álláspontjával egyezően az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelt végrehajtani. A végzés nem végleges - tette hozzá.

A fővárosi főügyész ezúttal sem nevezte meg a vasárnap elkövetett bűncselekmény áldozatát, ugyanakkor úgy tudni, a gyilkosság áldozata Szilágyi István színművész, aki rendkívül szegényes körülmények között élt Rákosligeten.

A gyilkossággal gyanúsított 49 éves férfi május 3-án a reggeli órákban, XVII. kerületi otthonában, a többi közt egy kalapáccsal bántalmazta az édesapját, aki emiatt életét vesztette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a helyszínen elfogta a férfit, akit a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A Fővárosi Főügyészség az eljárásbeli jelenlétének és a bizonyítás zavartalanságának biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében indítványozta a gyanúsított letartóztatását, amelyet kedden rendelt el a nyomozási bíró.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Egyre feljebb az OTP

Egyre feljebb az OTP

Oldalazást láthatunk egyelőre az európai piacokon, a nemzetközi befektetők az amerikai jegybank kétnapos kamatdöntő ülésének kezdetére várnak. A legutóbbi inflációs számok arra késztethetik a központi bankot, hogy jelezzék: a kamatlábak a vártnál hosszabb ideig maradnak magasabbak. A piaci szereplők jelenleg 99%-os valószínűséget jósolnak arra, hogy a Fed ezen a héten változatlanul hagyja az irányadó kamatlábakat. Eközben jelentős lefordulást láthatunk a kriptodevizák piacán, nagy esésben van a bitcoin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×