eur:
393.61
usd:
364.78
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Megdöbbentő fordulat a soroksári futónő gyilkosának ügyében

A vártnál is súlyosabb büntetésre számíthat a gyanúsított férfi, a rendőrség ugyanis módosította az eddigi gyanúsítást.

A feltételezett gyilkos ügyvédje a Blikknek elmondta, nemrég közölték védencével, hogy különös kegyetlenséggel, aljas indokból elkövetett emberöléssel, kifosztással illetve

szexuális erőszakkal is gyanúsítják.

Lichy József ügyvéd azt mondta, korábban arról kaptak tájékoztatást, hogy szexuális erőszak nem történt, most mégis ennek az ellenkezőjét állítja a hatóság. A gyanúsított nem tett vallomást.

A gyilkosság 2013. szeptember 25-én történt, az áldozat, egy 36 éves nő az otthonából futni indult, haza azonban nem ért. Férje és fia a keresésére indult, majd nem sokkal később, a család házának közelében a rendőrök megtalálták a nő lemeztelenített holttestét.

A gyilkos a nő fejére több erőteljes ütést mert, majd az eszméletlen állapotban lévő nőt a bokrok közé húzta, ahol megerőszakolta, kezét összekötözte, végül egy zsineggel megfojtotta, majd kirabolta: a nő ruháit és pár ezer forintot érő mobilját magához vette.

A nyomozás öt évig nem hozott eredményt, tavaly azonban a laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak az évek óta börtönben lévő R. Szilveszter DNS-mintája és a helyszínen talált anyagmaradványok között. A pesterzsébeti férfi egy hónappal a futónő halála után került rács mögé betörések miatt. Utólag kiderült, hogy a soroksári futónő telefonja végig nála volt, a börtönletétben találták meg a készüléket.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×