INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

soroksári futónő

gyilkosság

gyanúsítás

Megdöbbentő fordulat a soroksári futónő gyilkosának ügyében

Megdöbbentő fordulat a soroksári futónő gyilkosának ügyében

Infostart

A vártnál is súlyosabb büntetésre számíthat a gyanúsított férfi, a rendőrség ugyanis módosította az eddigi gyanúsítást.

A feltételezett gyilkos ügyvédje a Blikknek elmondta, nemrég közölték védencével, hogy különös kegyetlenséggel, aljas indokból elkövetett emberöléssel, kifosztással illetve

szexuális erőszakkal is gyanúsítják.

Lichy József ügyvéd azt mondta, korábban arról kaptak tájékoztatást, hogy szexuális erőszak nem történt, most mégis ennek az ellenkezőjét állítja a hatóság. A gyanúsított nem tett vallomást.

A gyilkosság 2013. szeptember 25-én történt, az áldozat, egy 36 éves nő az otthonából futni indult, haza azonban nem ért. Férje és fia a keresésére indult, majd nem sokkal később, a család házának közelében a rendőrök megtalálták a nő lemeztelenített holttestét.

A gyilkos a nő fejére több erőteljes ütést mert, majd az eszméletlen állapotban lévő nőt a bokrok közé húzta, ahol megerőszakolta, kezét összekötözte, végül egy zsineggel megfojtotta, majd kirabolta: a nő ruháit és pár ezer forintot érő mobilját magához vette.

A nyomozás öt évig nem hozott eredményt, tavaly azonban a laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak az évek óta börtönben lévő R. Szilveszter DNS-mintája és a helyszínen talált anyagmaradványok között. A pesterzsébeti férfi egy hónappal a futónő halála után került rács mögé betörések miatt. Utólag kiderült, hogy a soroksári futónő telefonja végig nála volt, a börtönletétben találták meg a készüléket.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018