INFORÁDIÓ 
2020. február 28. péntek
Ákos, Bátor

soroksári futónő

makai viktória

futónő

jászberényi út

szekszárd

erőszak

Majdnem a soroksári futónő sorsára jutott egy szekszárdi asszony

Majdnem a soroksári futónő sorsára jutott egy szekszárdi asszony

Infostart

Támadóját gyorsan elkapták a rendőrök, de nem ítélték elég súlyosnak az esetet, ezért már szabadlábon van.

A soroksári futónővel végző férfi tárgyalásának napján újabb futónőt ért támadás, ezúttal Szekszárdon - írja a Ripost.

A szekszárdi Dr. Ágoston Piroska lélekjelenlétének köszönheti, hogy túlélte az esetet: sorstársa, az egy éve a Jászberényi út közelében megtámadott, a bántalmazást túlélő ultrafutó, Makai Viktória esetéről többször tudósított és blogban is írt.

Ráadásul a két támadás rendkívül sok hasonlóságot mutatott: például miután a támadó a földre lökte, gyorsan talpra állt. Dr. Ágoston Piroska tavaly maga kérdezte a rendőrséget és a bíróságot is, hogy ilyenkor mit tanácsolnak az áldozatoknak, ráadásul a környékbelieket jól ismeri, tudnak is egymásról, mikor, merre járnak.

A támadó ruházatával kirítt a környezetből, se turistának, se munkásnak, se sportolónak nem tűnt, a futónő egyik fülében nem is volt fülhallgató, hogy észlelje, ha furcsa zaj van. Gyorsított is a tempóján, de nem nagyon, mert még 3 km hátra volt hazáig, így a férfi utolérte, és

két kézzel az út széli gazba lökte.

Innen gyorsan felpattant és üvöltözni kezdett Dr. Ágoston Piroska, ezzel próbálta meglepni és menekülésre bírni a támadót. Menekülni kezdett, közben csak Makai Viktória történetére gondolt, és arra, hogyan úszhatná meg a folytatást. Folyamatosan kiabált, és nagy ívben kikerülve a férfit tovább futott, míg nem találkozott egy autóssal (mezőőr volt), aki megadta a számát, majd elállta az utat, így haza tudott jutni, ahonnan telefonált a rendőrségre.

A rendőrség a mezőőrnek hála negyed óra alatt elkapta a támadót, akit viszont szabadlábra helyeztek nemsoká, az ügy "nem elég súlyos" a rendőrség szerint.

A történetét a megtámadott nő tanulságként osztotta meg a közösségi oldalán. Szeretné, ha ez a téma a köztudatban maradna.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018