INFORÁDIÓ 
2020. február 18. kedd
Bernadett

soroksári gyilkosság

gyanúsított

soroksári futónő

A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfit kivezetik a Budai Központi Kerületi Bíróság épületéből a letartóztatásáról döntő bírósági tárgyalás után 2018. december 7-én.

Majdnem elájult a soroksári futónő feltételezett gyilkosa

Infostart

Rosszul lett a gyanúsított, amikor kiderült, hogy az ügyészség minimum 30 évnyi börtönbüntetést kér rá.

Védencem valóban rosszul fogadta az ügyészség álláspontját. Egy pár percre rosszul lett, de aztán összeszedte magát. Véleményünk továbbra is az, hogy Szilveszter ártatlan az emberölésben – közölte a Blikk kérdésére a gyanúsított, R. Szilveszter jogi képviselője, Lichy József.

A pesterzsébeti férfi már várja az ügy tárgyalását, ahol reményei szerint kiderül, hogy nem ő követte el a gyilkosságot.

A vádirat szerint a férfi 2013. szeptember 25-én, az esti órákban, napnyugta után a XXIII. kerületi Szigetdűlő középső útján, a kerékpárúton rátámadt az arra futó nőre. A vádhatóság szerint a gyanúsított a nőt a kerékpárúton és egy közeli bokros területen - szexuálisan is - bántalmazta, majd megölte, különös kegyetlenséggel. A férfi ezután elvette a nő mobiltelefonját és távozott.

Az ügyben öt évig nem volt előrelépés, aztán tavaly szeptemberben történt áttörés. A laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak a helyszínen talált anyagmaradványok és a betörés miatt hosszú ideje börtönben ülő R. Szilveszter DNS-mintája között. A férfi a kihallgatásakor nem tett vallomást, csak annyit mondott, hogy a gyilkosság idején a helyszínen volt, de nem ő ölt.

A soroksári nő telefonját megtalálták R. Szilveszter börtönletétjében. Ügyvédje szerint a kifosztást elismeri védence.

Az ügyben jövő csütörtökön tartanak előkészítő tárgyalást.

A több mint öt évig tartó, aprólékos nyomozás során a rendőrök 391 tanút hallgattak ki, több mint 1500 DNS-mintát vizsgáltattak meg.

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018