eur:
392.9
usd:
366.2
bux:
66843.38
2024. április 26. péntek Ervin

Parkolóőrökre lőtt Pécsett - 2 év 4 hónap

Az egészre nem lett volna szükség, ha az elítélt megváltotta volna parkolójegyét.

Jogerősen két év négy hónap börtönre ítélte a bíróság csütörtökön azt a férfit, aki tavaly tavasszal a baranyai megyeszékhely belvárosában a vele szemben intézkedő parkolóőrökre lőtt gázriasztófegyverrel - közölte a Pécsi Törvényszék pénteken.

Az ítélet szerint a vádlottat három rendbeli súlyos testi sértés bűntette miatt marasztalta el a testület, lényegében helybenhagyva a Pécsi Járásbíróság februári, elsőfokú határozatát.

A közlemény szerint a férfi tavaly márciusban egy belvárosi élelmiszerbolt bejáratánál parkolta le autóját, parkolójegyet azonban nem vett. Emiatt egy parkolóőrnő - aki bírságot akart elhelyezni a kocsi szélvédőjén - lefényképezte a járművet. A boltból kilépő vádlott ezt trágár szavakkal kérte számon rajta, és megfenyegette, hogy "szétveri a fejét, elvágja a torkát".

Időközben több parkolóőr is megjelent a helyszínen, felajánlották a férfinak, hogy nem bírságolják meg, ha jegyet vált. A vádlott ezt megtette, visszament a három parkolóőrhöz, majd a jegyet a lábuk elé, a földre dobta, és szidalmazta őket. Az ezt kifogásoló parkolóőrök egyik női tagját a vádlott fejen ütötte. Miközben társai felsegítették a földről, a vádlott az autójából elővett egy gázriasztófegyvert, és többször a parkolóörökre lőtt - részletezte Pécsi Törvényszék.

A lövések egy részét a vádlott közvetlen közelről, célzottan adta le a sértettekre, akik közül ketten nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek a testükbe csapódó gumilövedékek miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×