INFORÁDIÓ 
2020. február 18. kedd
Bernadett

makai viktória

ultrafutó

jászberényi út

Gyökeres fordulat az ultrafutónő megtámadója ügyében

Gyökeres fordulat az ultrafutónő megtámadója ügyében

Infostart

Nincs már előzetesben H. István, aki tavaly októberben a Jászberényi úton utolérte, leteperte és szexuális aktusra kényszerítette Makai Viktóriát.

Kiengedték az előzetes letartóztatásból és bűnügyi felügyeletre enyhítették a büntetését annak a férfinak, aki ellen egy Jászberényi úton elkövetett szexuális erőszak ügyében folyt nyomozás. Mint az ügyben másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék az Infostartnak felidézte, tavaly október 14-én a férfi szexuális cselekményre kényszerített egy hosszútávfutónőt, ami miatt őt a Pesti Központi Kerületi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, ezt az ítéletet változtatták meg most - H. István védője kérésének engedve, a vádlott esetében ugyanis a törvényszék szerint csak a szökés és az elrejtőzés veszélye áll fenn, a bűnismétlésé nem.

A vádlott büntetlen előéletű - noha korábban az is felröppent, hogy múltját gyilkossági ügy terhelheti -, rendezett családi körülmények között él, munkahellyel rendelkezik. A nyomozás során beszerzett igazságügyi elmeorvos-szakértői vélemény megállapításai szerint a vádlott a cselekmény elkövetésekor a kóros ittasság állapotában szenvedett, amely korlátozta abban, hogy tette társadalomra való veszélyességét felismerje.

A másodfokú döntés szerint a vádlottal szemben nem szükséges a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása, az azzal elérni kívánt célok a bűnügyi felügyelettel is biztosíthatóak.

Az érintett ultrafutónő, Makai Viktória egyébként kevéssel korábban doppingügybe keveredett, miután a 2018-as 12 órás éjszakai hosszútávfutó-bajnokság után levett vizeletmintájában amfetamint találtak. Makai Viktória nem tudta bizonyítani, hogy tudtán kívül került a szervezetébe a drog - ami egyébként tudomása szerint nem is teljesítményfokozó szer, eltiltását tölti.

Az ügyészség Makai Viktória támadójára eredetileg 11 év szabadságvesztést kért.

Nyitókép: Sportágválasztó.hu
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018