eur:
394.05
usd:
365.64
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Sportágválasztó.hu

Megszólalt az ultrafutónő erőszakos támadója

Legbelül tudja, hogy nincs bocsánat arra, amit tett - mondja a férfi, aki még tavaly ősszel megtámadott egy futónőt.

Nem jogerősen 4 év 6 hónap letöltendő fogházra ítélték a Makai Viktória futónőt tavaly októberben megtámadó és erőszakkal szexre kényszerítő H. Istvánt. A 38 éves férfi, akit fél év letartóztatás után házi őrizetbe helyeztek, a Borsnak adott interjúban azt állítja, nem tudja, mi történt vele azon az estén, amikor egy céges buliból hazafelé kerékpározva megtámadta a futónőt.

"Mintha belém költözött volna valami és kényszerített, hogy tegyem meg a szörnyűséget. Utána már csak a menekülésre emlékszem" - mondta a férfi, aki többször megütötte a nőt, és csak azért nem tudta megerőszakolni, mert közben a helyszínre ért a futónő férje.

A támadó a nadrágját és a hátizsákját hátrahagyva menekült el, és azt mondja, a biciklizés közben tudatosult benne, hogy mit tett.

"Félelem és idegeskedés lett úrrá rajtam. Hazaérve vérzett a lábam, a páromnak nem mertem beszélni, előle a kertben bújtam el, a rendőrök elől pedig a hűtő mögé rejtőztem, nem tudtam gondolkodni.

A szomszéd kutya ugatásából és az elemlámpák fényének közeledéséből tudtam, hogy megjöttek értem a rendőrök. Mindeközben a lányom a szobában aludt" - mondta az interjúban, és arról is beszélt, hogy a börtönben fenyegették, sanyargatták és megalázták a rabtársai.

Az eljárás elején levelet küldött áldozatának, mint mondta, bocsánatot kért, s kifejezte, hogy nem önmaga volt a támadás idején. "Legbelül tudom: a tettemet nem lehet megbocsátani" - mondta a támadó.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×