eur:
392.49
usd:
365.87
bux:
66795.47
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: ismeretlen

Négy és fél évet kapott az ultrafutónő támadója

H. István "szeretne felébredni ebből a rémálomból", nem volt esélye, hogy megússza a börtönt, úgy tűnik, részeg sem volt a támadáskor.

Négy és fél év fogházra ítélték H. Istvánt, aki 2018 októberében edzés közben támadta meg az ultrafutó M. Viktóriát a Jászberényi úton, közel a házához - írja az Index. A férfi előbb elverte, majd megpróbálta megerőszakolni a nőt. A vádlottat szexuális erőszak és testi sértés bűntettében találta bűnösnek a bíróság.

A szerdai tárgyalásra házi őrizetből érkezett a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, erre enyhítették ugyanis az előzetesét tavasszal. A tárgyalást lehajtott fejjel, a padlót nézve hallgatta végig, a zokogást egy percre sem hagyta abba, a bíró kérdéseire halkan motyogva válaszolgatott.

A férfi beismerte bűnösségét, és lemondott a tárgyalásról. A bíró ez utóbbit nem fogadta el.

A vádlott a támadás napján egy munkahelyi buliból érkezett a helyszínre, de az egyik tanú szerint ekkor nem látszott részegnek, különben is csak akkor ivott, ha kínálták.

Áldozat és támadója korábban köszönőviszonyban voltak.

A támadásnak az áldozat férjének megjelenése vetett véget, odarohant és meglökte a támadót. A vádlott ruháját hátrahagyva menekült el a helyszínről a közelben lévő otthonáig.

A háza kamrájában, a hűtő mögött találtak rá a rendőrök, a férfi teljesen meztelen volt.

A védő azt kérte, a bíróság vegye figyelembe, hogy a vádlott büntetlen előéletű és beismerte tettét, bocsánatot kért, "mardossa a bűntudat".

H. István az utolsó szó jogán azt mondta, szeretne felébredni ebből a rémálomból.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×