eur:
394.91
usd:
363.19
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Sportágválasztó.hu

Gyilkosság terhelheti Makai Viktória támadójának múltját?

A nemi erőszak kísérletét túlélt ultrafutónő részletesen leírt mindent, amire emlékszik októberi megtámadásából. H István a szörnyűség perceiben arról beszélt áldozatának, hogy ölt már embert és 25 éves koráig verte az apja.

Sajtóinformációk szerint részletes beismerő vallomást tett az a 37 éves férfi, aki október 13-án edzése közben támadta meg és akarta szexuális együttlétre kényszeríteni Makai Viktória ultrafutónőt. A támadó ügyvédje a Borsnak elmondta, kihallgatásán a támadás tényét és az erőszakos közösülés szándékát egyaránt beismerte, megbánta, és nem érti, hogyan juthatott idáig.

A támadáskor ittas férfi, illetve Makai Viktória közti, a szörnyűség alkalmával történt párbeszédet a sportolónő maga a hétvégén saját blogján részletesen is felidézte.

Mint az ultrafutónő leírta, a párbeszéd elemei "nem ellenőrizhetők", de a legendagyártás miatt fontosnak tartja, hogy az általa rögzített információk is nyilvánosságot kapjanak. Ezek szerint a támadástól

a mentő kiérkezéséig 40 perc telt el, ebből 10-12 perc volt a fizikai bántalmazás része, a fennmaradó időben a támadó a szexualitását élte meg, amikor is a viselkedése megváltozott.

Ebben az időszakban már a megtámadott nő kérdéseket is fel tudott tenni, amivel húzni tudta az időt, a támadó pedig válaszolgatott is.

A megrázó leírásból kiderül, a támadót 25 éves koráig verte az apja, és bár tudja, hogy meg fogja bánni, amit a nővel tesz, de mégsem fog kegyelmezni. Makai Viktória arra is emlékszik, a férfi elmondta neki, hogy nem lehet gyereke, néha pedig prostituáltakhoz jár, és bár van barátnője, csalják egymást.

A leírás szerint a támadónál fegyver is volt, amit viszont nem használt, és bár először azt mondta, 10 ezer forintért elengedi, azonnal meggondolta magát, és azt mondta, akkor engedi el a futónőt, "ha szexeltek". Közben azt is mondta:

ölt már embert,

ami azért érdekes, mert a férfi büntetlen előéletű volt.

Amíg az akkor már vérző arcú Makai Viktóriát H. István nemi izgatásra kényszerítette, megérkezett a helyszínre a futónő férje, aki először a bántalmazás miatt nem is ismerte fel a feleségét.

Később a futónő megtudta, hogy támadója szintén családos, és nem 30 éves, amennyinek a támadáskor mondta magát.

Makai Viktória hosszú videóinterjúben is elmondta történetét azért, hogy sorstársain segítsen.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×