eur:
393.03
usd:
366.11
bux:
66841.8
2024. április 26. péntek Ervin

Meg kellett menteni a hírhedt magyar sorozatgyilkos életét

A hét végén megműtötték az életfogytiglanra ítélt Bene Lászlót; a több embert megölő gyilkosnak sürgős beavatkozásra volt szüksége, ezért szállították kórházba a szegedi börtönből.

Rosszullét miatt a szegedi klinika sürgősségi osztályára szállították Bene Lászlót, az egykori budai Skála Áruháznál történt pénzszállítórablás és gyilkosság egyik, több mint húsz évvel ezelőtt életfogytiglanra ítélt elkövetőjét - írja a Délmagyarország.

A 65 éves Bene pénteken rosszul érezte magát, először nem tudták, mi a baja, és megfigyelésre bent tartották. A férfit, akit végig két fegyőr őrzött, végül az SZTE ÁOK Urológiai Klinikájára szállították, ahol rövid időn belül megoperálták, mert sürgős beavatkozásra volt szükség.

A lap úgy tudja, Benét azóta Tökölre, a Büntetés-végrehajtás Központi Kórházba szállították, és jelenleg is ott ápolják. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője, Orosz Zoltán nem árulta el, mi volt a baja az elítéltnek, mert az bűnügyi személyes adatnak minősül.

Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a budai Skála Áruház pénzszállító autójának kirablása, valamint több ember, így egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt.

Bene büntetése legfeljebb 25 év szabadságvesztést jelent, de húsz év után feltételes szabadlábra bocsátható. A húsz év 2014 tavaszán telt le, azóta háromszor tárgyalták Bene ügyét, de nem helyezték szabadlábra. 2019-ben mindenképpen szabadulni fog.

Legutóbb a büntetés-végrehajtási bíró 2016. szeptember 7-én nem bocsátotta feltételesen szabadlábra a sorozatgyilkosságért életfogytiglanra ítélt férfit. Ezt a következőkkel indokolta: „Nem következett be olyan mértékű változás Bene László személyiségszerkezetében, amiből arra lehet következtetni, hogy szabadulása után törvénytisztelő életmódot folytat, és a bűnismétlés veszélye is fennáll."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartja közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntenek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósít.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×