eur:
392.91
usd:
366.12
bux:
66848.56
2024. április 26. péntek Ervin

Elítélték a Lipóton elszabadult hőlégballon pilótáját

Helyben hagyta a Győri Törvényszék annak a hőlégballon-pilótának a büntetését, aki a balesetet szenvedett hőlégballont irányította 2015 nyarán a lipóti kenyér- és halfesztiválon - írta a Kisalföld.

Az egyébként gyakorlott, 63 éves pilóta a ballont egymástól körülbelül 5 méterre leállított két járműhöz rögzítette kötéllel, amelyre azok elhasznált állapota miatt a vádlott csomókat is kötött. A hőlégballon légi-alkalmassági bizonyítványa 2010-ben lejárt, s arra a vádlott felelősségbiztosítást nem kötött - részletezte a történteket a Kisalföld.

Az esti órákban három utas szállt a hőlégballon kosarába, a vádlott velük együtt megkezdte az emelkedést. A hőlégballon eközben elmozdult az érkező szél hatására, az egyik rögzítőkötél elszakadt, és miközben a futballpálya fölé sodródott, a másik rögzítőkötél is elszakadt. A ballon egy autónak ütközött, majd egy kerítésnek csapódott, s a kupola légvezetékeket szakított el, amelyek egy másik kocsi motorházára estek. A kupola levált és kigyulladva továbbsodródott, majd távolabb a szántóföldre esett. Az egyik utas 8 napon túl, míg a vádlott 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×