eur:
392.4
usd:
365.85
bux:
66870.44
2024. április 25. csütörtök Márk
A világ legnagyobb utasszállító gépe áll a betonon, Budapesten. Az Airbus A380-ast a német Lufthansa hozta a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Hatalmasat csattant egy mobil lépcső a Lufthansa-gép farkán - videó

Még szerencse, hogy a cég javítóbázisa épp Frankfurtban van, ahol az eset történt.

Nagyot csattant a frankfurti repülőtér betonján a Lufthansa egyik Airbus A319-ese egy földi kiszolgáló járművel, erről videó is készült.

Egy mobil lépcső ütközött az álló gép farával, de mint az Indóház Online összeállítása felhívja a figyelmet, bár a segédgázturbina (APU) is elmozdult és a repülőgép üzemképtelenné vált, javítható a probléma.

"Szerencse", hogy épp Frankfurtban van a Lufthansa egyik legnagyobb javítóbázisa, így - ha csak 8 évre is - akár újra forgalomba is állhat a gép hamarosan. Ezt a típust ugyanis 30 éves korában leselejtezik, most pedig már 22 éves ez a repülő.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×