eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Olasz munkanélküli vágta át a Ferihegyre igyekvőket

A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat azzal az 50 éves olasz állampolgár, munkanélküli férfival szemben, aki a Budapest XIX. kerület, Kőbánya-Kispest buszvégállomáson a 200E jelzésű buszjáratára várakozó és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre igyekvő honfitársaira specializálódva 23 főt károsított meg - tudatta a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a 2014. márciusa és 2016. februárja közötti elkövetési időszakban az olasz férfi módszere az volt, hogy a bűncselekményeket megelőzően pár órával az Olaszországba tartó repülőgépek indulási időpontját kiderítette, majd a KÖKI buszvégállomáson honfitársaival szóba elegyedve közölte velük, hogy ő is a következő járattal menne hazájukba, de ellopták/elvesztette bankkártyáját.

Arra hivatkozott, hogy a repülőjegyet sem tudja megvenni,

de ha a sértettektől átmeneti segítséget kapna, a felesége és gyerekei várni fogják őt az olasz reptéren, így otthon a kölcsönt azonnal vissza tudja adni.

A sértettek segítőkésznek bizonyultak és alkalmanként 40-50 eurót adtak neki, azonban a férfi repülőjegyet nem vásárolt, nem utazott és természetesen senki nem is várta őt az olasz repülőtereken.

A vádlott a rendőrségen a 23 esetet beismerte, ellene - elfogatóparancs kibocsátása mellett - távollétében folyik tovább a bírósági eljárás, mert jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×