eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A vád: másfélmilliárdos költségvetési csalás

A gyanú szerint másfélmilliárd forinttal károsították meg a költségvetést annak a vagyonőri és munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégeknek az irányítói, segítői, akikre a napokban csaptak le a pénzügyi nyomozók és a kommandósok - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-dunántúli bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense.

Kuperczkó Adrienn tudatta: a bűnszervezet által működtetett cégek Budapesten, Pécsett, Szekszárdon, Baján, Szegeden, Debrecenben és Kecskeméten

vállaltak őrzésvédelmi és takarítási megbízásokat, több száz munkavállalóval.

Ugyan a dolgozókat bejelentették, ám általában utánuk bevallást nem nyújtottak be, vagy ha mégis, a járulékokat végül nem fizették be - részletezte, hozzátéve, hogy a cégek emellett a munkaközvetítő szolgáltatás után fizetendő áfa összegét fiktív számlák felhasználásával minimálisra csökkentették.

Közölte azt is, hogy a bűnszervezet a hatóságok elől

eltitkolt könyvelői irodával is rendelkezett,

azt a bűnszervezet vezetőjének volt felesége irányította.

Ismertetése szerint a két irányító férfit a NAV kommandósai fogták el, a nyomozók további 19 gyanúsítottat állítottak elő. Az akcióban 49 helyszínen tartottak házkutatást, a többi között ingatlanokat, bankszámlákat zároltak és készpénzt, illetve gépjárműveket foglaltak le.

A nyomozás bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folyik.

Eddig huszonegy gyanúsítottat hallgattak ki,

hárman előzetes letartóztatásban vannak - összegzett Kuperczkó Adrienn.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×