eur:
392.12
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Így halt meg Prince - Kiderültek a részletek

Gyógyszerfüggőséget okozó oxikodon hatóanyagú fájdalomcsillapítót találtak a boncoláskor az április 21-én meghalt Prince szervezetében amerikai médiaértesülések szerint.

A Minneapolis Star Tribune napilap és a KSTP-TV a nyomozáshoz közelálló forrásokra hivatkozva csütörtökön azt jelentette, hogy a fájdalomcsillapító, szorongáscsökkentő és nyugtató hatású Percocet gyógyszert mutatták ki a törvényszéki orvosszakértők. Ezentúl veszélyesen alacsony volt a vörösvértestszáma, ami betegséget jelez - közölte a KSTP-TV.

A halottszemlét végző helyi orvosszakértői hivatal szóvivője nem erősítette meg a médiaértesüléseket.

Az oxikodon hatása a morfinhoz hasonló, de annál mérgezőbb vegyület. A fájdalmat jobban enyhíti, eufóriát és ezáltal hozzászokást okoz.

A hír az után látott napvilágot, hogy az amerikai kábítószerellenes hatóság (DEA) és az amerikai főügyész minnesotai hivatala bejelentette szerdán, hogy bekapcsolódnak Prince halálának nyomozásába. A szövetségi források "segíteni fogják a helyi nyomozást és szakértelmet a vényköteles gyógyszerek illegális használatát és kereskedelmét illetően" - közölte az ügyészség.

Szintén szerdán egy amerikai ügyvéd bejelentette, hogy halála előtt Prince egy kaliforniai orvos segítségét akarta kérni, hogy leszokjon gyógyszerfüggőségéről.

William Mauzy ügyvéd a Minneapolis Star Tirbune napilapnak elmondta, hogy Prince képviselője felhívta Howard Kornfeld orvost április 20-án, egy nappal az énekes halála előtt.

Mauzy, aki a Kornfeld-családot képviseli, közölte, hogy az orvos nem tudott azonnal az énekes rendelkezésére állni, ezért fiát, Andrew-t küldte el, hogy megbeszéljék a kezelést.

Andrew Kornfeld volt az, aki tárcsázta a segélyhívót, amikor megtalálták a liftben összeesett Prince-t Paisley Park-i otthonának felvonójában április 21-én.

A nyomozáshoz közelálló forrásokból a CNN hírtelevízió megtudta, hogy a nyomozók nem találtak érvényes, fájdalomcsillapító vásárlását lehetővé tevő vényt. A szövetségi nyomozók megpróbálják felderíteni, hogy a hozzá közelállók segíthették-e az énekest a gyógyszer beszerzésében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×