eur:
392.12
usd:
366.41
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Sikeres olvasásgyakorlás kutyaközönség előtt

A kutya nem nevet a bizonytalankodó felolvasáson, nem csoda, hogy a kutyaközönség előtti olvasásgyakorlás nagy sikert aratott a kisiskolások körében, akik részt vettek egy amerikai kutyakiképző szervezet és egy kaliforniai könyvtár közös rendezvényén.

A San José-i Willow Glen könyvtárban hosszú sorok kígyóztak a minap, még a jóval távolabb fekvő Los Angeles környékéről érkezett gyerekek is vártak a sorukra, hogy különleges vendégek, három labrador retriever kutya előtt olvashassanak fel - számolt be a mercurynews.com.

"Szinte túl jó volt ahhoz, hogy igaz lehessen" - lelkendezett egy nyolcéves kislány édesanyja, a kinek Emma lánya a 13 hónapos labrador, Raella előtt próbálta ki a felolvasást.

Emma nem jár iskolába, otthon tanul, és ez a lehetőség - mint édesanyja elmondta - több szempontból is nagy segítség volt számára.

A "Felolvasás kutyáknak" a Kutyatársak az Önállóságért (CCI) szervezet rendezésében zajlott. A sérült emberek számára kutyákat kiképző egyesület kezdeményezése nemcsak a gyerekeknek nyújtott kivételes élményt, hanem a fiatal kutyáknak is jó alkalom volt arra, hogy türelmet és figyelmet tanuljanak.

A kutyáknak való felolvasás hosszú múltra tekinthet vissza, nem a CCI nevéhez fűződik a program kifejlesztése - mondta el Pat Wilcox, a szervezet South Bay-i egyesületének alapítója. Mint hozzátette: már több hasonló rendezvényük volt és azok sikere inspirálta őket a folytatásra.

"Az ötlet kitűnő. Felszabadítja a gyerekeket, és a szülők is nyugodtak, mert kiképzett kutyákról van szó" - magyarázta Joanne Romberg, akinek ötéves lánya vett részt a programban. Az is tetszett neki - említette meg -, hogy a szülőknek a háttérben kellett várakoznia, mert így nem estek kísértésbe, hogy ösztönösen kijavítgassák a felolvasót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×