eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Államköltségen plasztikázzák a gyilkost

Az adófizetők pénzéből végzik el a plasztikai műtétet azon a gyilkoson, aki harminc késszúrással ölte meg állapotos áldozatát. A kétgyerekes asszony a cellában sebesítette meg saját magát, ezért van szükség a szépészeti beavatkozásra.

A 42 éves Gurmit Bassi bosszúból végzett áldozatával. Egy bérgyilkost is felbérelt a biztonság kedvéért: összesen harmincszor döfték bele a kést az állapotos asszonyba, akinek elvágták a torkát is.

Bassi többször is megsebesítette saját magát a skóciai Cornton Vale börtönben lévő cellájában, és csak akkor fejezte be az öncsonkítást, amikor az intézmény vezetői megígérték neki, hogy engedélyezik a plasztikai műtétet. A túlsúlyos gyilkos hasán és csípőjén végeznek majd zsírleszívást.

Rabtársainak egy része azonban úgy vélik: nem azért sebezte meg magát, mert plasztikai műtétre vágyik, hanem így bűnhődik; ugyanott szurkálja a saját testét, ahol az áldozatáét - csak éppen messze nem olyan brutalitással.

Mások szerint az öncsonkítással mindössze figyelmet akar kelteni. "Szereti magát különlegesnek gondolni - szerinte ennek a bizonyítéka az is, ha több ezer fontot költ a börtön a plasztikai műtétjére" - nyilatkozta név nélkül egy börtönbeli forrás.

"A bosszú napja"

Bassit 1998-ban ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre; tettestársa, Christopher Jones 25 évet kapott a nyolchónapos terhes Rajwinder Bassi meggyilkolásáért és megcsonkításáért. A 32 éves áldozat "bűne" az volt, hogy hozzáment a gyilkosa elvált férjéhez, aki azonban titokban viszonyt folytatott Gurmittal.

Gurmitnak valóságos rögeszméjévé vált Rajwinder, amikor pedig megtudta, hogy az asszony gyereket vár, elborult az agya. 500 fontot (173 ezer forintot) és ékszereket adott Jonesnak, akivel együtt 1998. április 13-án, a "bosszú napjaként" is ismert szikh szent ünnepen betört a házaspár otthonába.

Rajwinder torkát olyan erővel vágták el, hogy szinte teljesen elvált a feje a törzsétől. Miközben a földön fekve haldoklott, Gurmit eszelősen folytatta a szurkálását. "Soha nem láttam még ilyen rettenetes sebeket" - vallotta a tárgyaláson Jeanette McFarlane patológus.

Az asszony a bírósági tárgyaláson igyekezett volt férjére és 14 éves fiára terelni a gyanút, és a börtönben sem javult meg: még mindig a legszigorúbban őrzött részlegben tartják, ahol eddig még senki nem töltött néhány hónapnál többet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×