Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Shrek az örök napfénybe költözik

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Perzsa-öbölbe költözteti Shreket és a Madagaszkár pingvinjeit a DreamWorks stúdió: a cég Dubajban építi fel első élményparkját, ahol a látogatók élőben is találkozhatnak majd a mesefigurákkal. A park a világ legnagyobb szórakoztatóközpontjában kap helyet.

A beruházást a DreamWorks egy dubaji állami vállalattal, a Tatweerrel közösen valósítja meg.

Nem ez az első, hogy Hollywood az Egyesült Arab Emirátusok fejlesztő cégeivel szerződik: szeptemberben a Warner Brothers stúdió jelentette be, hogy Abu-Dzabiban nyit vidámparkot.

A DreamWorks élménycentruma Dubailandben, a világ várhatóan legnagyobb turisztikai, szabadidő- és szórakoztatóközpontjában kap helyet.

Az olajban gazdag, forró Dubaj, ahol meglehetősen alacsonyak az adóterhek, egyre nagyobb számban vonzza a befektetőket, a külföldi munkaerőt és a turistákat.

Ott zajlik a világ néhány legnagyratörőbb építkezése: hamarosan elkészül a Föld legmagasabb épülete, és várja majd a nyárban is síelni vágyókat a leghosszabb beltéri lejtője.

Egyre többen vásárolnak ingatlant is az országban: David és Victoria Beckham, a zenész Rod Stewart, a Forma 1-es csúcstartó Michael Schumacher és az angol labdarúgó, Michael Owen is megvette már saját házát.

Nemcsak a Warner Brothers és DreamWorks szemelte ki magának az arab államot: befektet itt a Pókember és Hulk filmeket jegyző Marvel Entertainment, és a Spongya Bobot világhírűvé tevő Nickelodeon is, de lesz épül a Paramount- és az Universal-filmek hangulatát idéző élménypark is.