eur:
392.62
usd:
365.96
bux:
66816.39
2024. április 26. péntek Ervin

Shrek az örök napfénybe költözik

A Perzsa-öbölbe költözteti Shreket és a Madagaszkár pingvinjeit a DreamWorks stúdió: a cég Dubajban építi fel első élményparkját, ahol a látogatók élőben is találkozhatnak majd a mesefigurákkal. A park a világ legnagyobb szórakoztatóközpontjában kap helyet.

A beruházást a DreamWorks egy dubaji állami vállalattal, a Tatweerrel közösen valósítja meg.

Nem ez az első, hogy Hollywood az Egyesült Arab Emirátusok fejlesztő cégeivel szerződik: szeptemberben a Warner Brothers stúdió jelentette be, hogy Abu-Dzabiban nyit vidámparkot.

A DreamWorks élménycentruma Dubailandben, a világ várhatóan legnagyobb turisztikai, szabadidő- és szórakoztatóközpontjában kap helyet.

Az olajban gazdag, forró Dubaj, ahol meglehetősen alacsonyak az adóterhek, egyre nagyobb számban vonzza a befektetőket, a külföldi munkaerőt és a turistákat.

Ott zajlik a világ néhány legnagyratörőbb építkezése: hamarosan elkészül a Föld legmagasabb épülete, és várja majd a nyárban is síelni vágyókat a leghosszabb beltéri lejtője.

Egyre többen vásárolnak ingatlant is az országban: David és Victoria Beckham, a zenész Rod Stewart, a Forma 1-es csúcstartó Michael Schumacher és az angol labdarúgó, Michael Owen is megvette már saját házát.

Nemcsak a Warner Brothers és DreamWorks szemelte ki magának az arab államot: befektet itt a Pókember és Hulk filmeket jegyző Marvel Entertainment, és a Spongya Bobot világhírűvé tevő Nickelodeon is, de lesz épül a Paramount- és az Universal-filmek hangulatát idéző élménypark is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×