Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem nyomoznak tovább Kádár csontjai után

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megszüntette a nyomozást Kádár János megrongált sírjának ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) - közölte internetes honlapján a rendőrség. A Magyarországi Munkáspárt 2006 erre reagálva a \"legmélyebb felháborodásának\" adott hangot.

"A szakértői vélemények, illetve a tanúk által előadottak alapján - az alapos és gondos, mindenre kiterjedő nyomozás ellenére - nem merült fel olyan adat, tény vagy bármilyen más bizonyíték, amely a rongáló személyének beazonosítását lehetővé tette volna. Ezért hatóságunk - mivel az elkövető kiléte a nyomozás során nem volt megállapítható - megszüntette az eljárást" - olvasható a www.police.hu oldalon.

2007. május 2-án a 0 óra és 7 óra 30 perc között a budapesti Kerepesi Temetőben ismeretlen tettes megrongálta Kádár János és felesége síremlékét, és onnan hamvakat tartalmazó urnát, valamint csontmaradványokat vitt el, továbbá a Munkásmozgalmi Panteon falára gyalázkodó feliratot festett.

A Munkáspárt 2006 tiltakozik a nyomozás lezárása miatt. "A Magyarországi Munkáspárt 2006 a legmélyebb felháborodásának ad hangot, és tiltakozását fejezi ki, mivel a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint Kádár János sírjának meggyalázása ügyében befejeződött a nyomozás, nem tudták felderíteni az elkövetőket" - olvasható a párt országos elnökségének közleményében.