eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Borzalmas felfedezés: több száz csecsemő holttestét találták meg

India középső részén 390 magzat és csecsemő maradványait találta meg a rendőrség egy keresztény misszionárius kórház hátsó kertjében.

A rendőrök szombaton találták meg a testrészeket a Madhya Pradesh államban lévő Ratlam városban. A hatóság gyanúja szerint a kórházban illegális terhességmegszakításokat végeztek.

A bizonyítékokat orvosszakértői vizsgálatoknak vetik alá, a kórház több alkalmazottját letartóztatták.

Szakértők emlékeztetnek arra, hogy Indiában sokszor megölik a lány csecsemőket, mivel sok család nem tudja előteremteni a férjhez adásukhoz szükséges hozományt. Ezzel szemben a fiúgyermekekben a jövő kenyérkeresőit látják.

Noha az országban tilos a magzat nemének meghatározása, sokan megvesztegetik az orvosokat, és ha lányt hordoznak méhükben, a nők inkább megszakíttatják a terhességet.

Becslések szerint az elmúlt húsz évben tízmillió lánycsecsemőt öltek meg az országban, ami meglátszik a nemi arányokon is: egyes körzetekben mindössze nyolcszáz lány jut ezer fiú újszülöttre.

A kormány programot hirdetett a lányok megmentésére: a jövőben a szülők, ha nem akarják megtartani, állami intézetbe adhatják a gyermekeiket.

Címlapról ajánljuk

Megvan a Balaton idei egyik fő nyertese

Augusztus végén lezárult a balatoni hajózás főszezonja. Nyár végéig a Balatoni Hajózási Zrt. kompjai 1 millió 229 ezer, a személyhajók pedig 791 ezer utast szállítottak. Így idén a Bahart tavalyhoz képest már 2 hónappal korábban, augusztus végére elérte a 2 milliós utasszámot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×