eur:
388.97
usd:
363.36
bux:
68112
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje (b2), Juhász Péter pártelnök (b3), valamint Spät Judit (b), Hajdu Nóra (b4) és Pataki Márton (j) elnökségi tagok az Együtt választási eredményváró rendezvényén tartott sajtótájékoztatójukon a budapesti Spicc Terasz épületében 2018. április 8-án.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Az ellenzéket segítő cégnél járt újra az adóhatóság

Újabb házkutatást tartott az Nemzeti Adó- és Vámhivatal a DatAdat Professional Kft. ügyében - írja Magyar Nemzet.

Ahogy arról az Infostart is részletesen beszámolt, a NAV emberei szeptember végén házkutatást tartottak a DatAdat Professional Kft. ügyében. Azért írjuk, hogy ügyében, mert egyáltalán nem biztos, hogy erre a cég hivatalosa telephelyén került sor. A NAV szerint ugyanis a kft.. tudatosan akadályozta az ellenük folyó vizsgálódást. Praktikusan, a hivatalos telephelyhez képest másutt működtek.

Ezzel kapcsolatban a cég képviselője, a szocialista körökben jól ismert Szigetvári Viktor arról beszélt akkor a Telexnek, hogy "hazudik a NAV-közlemény”. Szerinte politikai koncepció alapján próbálnak ellehetetleníteni egy amerikai többségi tulajdonban álló, nemzetközi piacon sikeres vállalkozást.

Mindenesetre a cég könyvelőjének hivatalosan be nem jelentett irodájából vihették el aztán az iratokat. Ezt Szigetvári Viktor, aki korábban Bajnai Gordon kabinetfőnöke is volt, úgy kommentálta: amikor megkeresték telefonon, elmondta a NAV munkatársának a cég tényleges működési helyét, ahol állítólag órákon át várta a NAV-ot, de a hatóság végül nem jött meg, így nem is tartott házkutatást.

Most viszont a Magyar Nemzet arról ír, hogy újabb házkutatás zajlott az DatAdat ügyében. Hogy hol és pontosan mikor (ezen a héten) azt nem lehet tudni. A kormánypárti lap viszont beszámol arról is, hogy feljelentéskiegészítést tett a NAV-nál Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő "az ellenzéknek juttatott amerikai pénzek és a DatAdat-ügy legújabb fejleményeivel összefüggésben".

A DatAdat szerepéről az április választások kapcsán is írtunk. A 24.hu akkori értesülése szerint ugyanis az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter elismerte, hogy a mozgalma (MMM) átengedte a kampányban a DatAdatnak a saját adatbázisát, ez utóbbi 50-200 ezres nagyságú. Arról is írt az ellenzéki hangvételű lap, hogy összesen "százmilliós nagyságrendű számlákat" fogadott be az MMM Szigetvári Viktorék bécsi cégétől.

Címlapfotónk 2018-ban készült, balról a második, fehér ingben Szigetvári Viktor.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×