eur:
394.24
usd:
369.61
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Egy borsodi kis faluban bukkant rá a hatóság a DatAdat könyvelésére

Egyelőre rejtély, hogyan és miért kerülhettek épp oda a papírok.

A Tokaj környéki Szegiben, egy mindössze 300 lelket számláló Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kis faluban találtak rá az adóhatóság emberei a DatAdat Professional Kft. könyvelési adataira – értesült a Magyar Nemzet.

Ahogy arról az Infostart is részletesen beszámolt, a NAV emberei szeptember végén házkutatást tartottak a DatAdat Professional Kft. ügyében. Azért írjuk, hogy ügyében, mert egyáltalán nem biztos, hogy erre a cég hivatalosa telephelyén került sor. A NAV szerint ugyanis a kft. tudatosan akadályozta az ellenük folyó vizsgálódást. Praktikusan, a hivatalos telephelyhez képest másutt működtek.

A napilap értesülései szerint a nyomozók az után jutottak el a vidéki kistelepülésre, hogy sem a cég hivatalos székhelyén, sem a bejelentett könyvelőjénél nem akadtak nyomára. Az egyelőre nem derült ki, hogyan és miért kerülhettek a DatAdat Professional Kft. papírjai éppen Borsodba.

Megjegyzik, az idei választási kampány hajrájában kiadott DatAdatos közlemény úgy fogalmazott: „Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt 6 év során sikerült felépítenünk egy nemzetközileg is eredményes vállalkozást: a cég a rövid idő alatt egy magyar kisvállalkozásból Európa egyik meghatározó kampánytechnológiai cégévé nőtte ki magát.”

A napilap szerint meglehetősen érdekes, hogy amennyiben valóban jelentős nemzetközi vállalkozásnak tekinthető a DatAdat, miért rejtegetik így az adataikat ahelyett, hogy egy komoly, ismert könyvvizsgáló vállalkozásra bíznák azok kezelését.

A furcsaságra magyarázatot adhat, hogy az adóhatóság gyanúja szerint a DatAdat Professional Kft. 2020-ban illegális módon csökkentette fizetendő adóját, és a cég valótlan tartalmú nyilatkozatot tett bevallásában, így a költségvetésnek vagyoni hátrányt okozhatott – jegyzik meg.

A DatAdat szerepéről az április választások kapcsán is írtunk. A 24.hu akkori értesülése szerint ugyanis az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter elismerte, hogy a mozgalma (MMM) átengedte a kampányban a DatAdatnak a saját adatbázisát, ez utóbbi 50-200 ezres nagyságú.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×