eur:
393.08
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Készpénzt tesz pénztárcájába egy látogató a 20. Sziget fesztivál 3. napján a budapesti Hajógyári-szigeten 2012. augusztus 10-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Megy a kaszálás - mutatjuk a Sziget-fesztivál árait

Három év kihagyás után senki sem gondolta, hogy olcsóbb lesz majd a buli a Hajógyári-szigeten. De mégis megdöbbentően elszálltak az árak.

A hvg.hu gyűjtötte össze a Sziget legjellemzőbb árait. Nem a koncert jegyekét, hanem az étel-italét. A portál azzal kezdi, hogy a Szigeten is a "repohár" a divat, méghozzá mindjárt háromféle: a négycentis 300, a háromdecis és a félliteres pedig egyaránt 600 forintba kerül.

Aki sörözni szeretne, annak legalább 1290 forintot kell áldoznia egy korsóért. Fél liter ciderért viszont már 1590 forintot kell fizetni. Dobozos sört viszont lehet 1390 forintért is kapni, és ugyancsak ennyibe kerül egy korsó házi sör.

A mostanában divatos Viper Hard Seltzer három decis kiszerelésben 1290 forintba kerül, igaz, ez több féle ízben is kapható.

A borkedvelők decinként 690 forintért ihatnak, a fröccsöt pedig mérettől függően 990 és 2410 forintért mérik.

A rövid italok még drágábbak: 4 cent Finlandia vodka 1950 forint, és ugyanennyibe kerül a Jack Daniel's whisky is. A ginért már kicsivel többet kell adni: a Tanquerayból négy centiért akár 2590 forintot is elkérnek.

Persze a pálinkakedvelők sem maradhatnak szárazon, nekik a Szigeten Rézangyalt mérnek, méghozzá 1950 forintért négy centet. Van persze Tatratea, Jägermeister, Unicum, no, meg Tubi is, ezek árai 1850 és 2190 forint között szóródnak.

Aki inkább long drinkre vágyik vagy koktélozni szeretne, azoknak fél liter Long Island Iced Tea 5990 forintba fáj, a Mojitoért viszont "csak" 3990-et kell a pultban hagyniuk.

Ha valaki nem akar alkoholizálni, akkor ihat üdítő italt is. A kóla, a tonik, a gyömbér, a Fanta, a Sprite és a gyümölcslevek egyaránt félliteresek, és 890 forintba kerülnek,

az ásványvíz pedig egy picit még olcsóbb is: 850 forintért juthatunk hozzá

- olvashatjuk.

De éhen sem maradhat egyetlen Szigetre látogató vendég. Persze csak akkor, ha nem sajnál négy-hat ezer forintot kifizetni egy hamburgerért. Az ételárak általában is ebben a sávban mozognak: ha kolbászra vágynánk, az is jellemzően 4500 forintról indul, ugyanúgy, ahogy a kebab, a zöldséges csirke. Kicsit olcsóbb a gyros, persze, hogy ha pitába és nem tálként kérjük, így „csak” 3500 forint. Ám még a legolcsóbbnak számító melegszendvicsért is legalább 3000 forintot gombolnak le a vendéglátósok.

Kávé: az eszpresszó 899 forinttól indul a standoknál, de ez a legolcsóbb, ha dupla kávét akarunk, azért simán 1700 forintot fogunk otthagyni. Ha pedig kávé, akkor nem maradhat el mellőle a croissant sem, még akkor sem, ha 900 forint.

A portál szerint az fesztivál büfé árai szinte teljesen megegyeznek a Budapest belvárosában tapasztalhatókkal. Azok viszont jellemzően a külföldi turisták zsebeihez igazodnak. A szerényebb jövedelmű magyarok nem is nagyon látogatják ezeket a helyeket.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×