eur:
392.87
usd:
367.94
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter (j) és Szabó István (Fidesz-KDNP), a Pest Megyei Közgyűlés elnöke az országos fejlesztési és területfejlesztési koncepció budapesti konzultációján 2022. július 5-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Katasztrofális helyzetről beszél az agglomerációs tanács vezetője

A közlekedéstől az oktatásig több területen lesz feladata a hamarosan felálló új testületnek, amely együttműködésre törekszik a fővárossal.

Októberben kezdheti meg a munkát a Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanács. A testület megszervezésével a kormány Szabó Istvánt, a Pest Megyei Közgyűlés elnökét bízta meg.

A kormánypárti politikus a vg.hu-nak azt mondta, az első számú kihívás a közlekedés, ez neuralgikus ponttá vált mind Budapest, mind a környező települések életében. Felhívta a figyelmet arra, hogy már nemcsak Pest megyéből ingáznak sokan dogozni Budapestre, hanem fordítva is, Budakeszi vagy Budaörs térségében mindkét irányban jelentős a forgalom, ez pedig nagy terhet jelent a településeknek.

Fontosnak nevezte a kötött pályás közlekedés továbbfejlesztését, de hangsúlyozta azt is, hogy egyes térségeket csak közúton lehet elérni, így ezen kell javítani.

A Pilisi-medence közlekedési helyzetét katasztrofálisnak nevezte,

és sérelmezte, hogy ismét elakadt az M0-s körgyűrű fejlesztése, miután nem érkezett jelentkező a közbeszerzésre.

Szabó István megemlítette a Budapest–Lajosmizse vasútvonalat, amelynek felújításán gyorsítana, és halaszthatatlannak tartja a ráckevei HÉV rekonstrukcióját is.

A testület vezetője szerint fontos lesz az együttműködés a fővárossal.

"Azáltal, hogy Pest megye, leválva a fővárosról, önálló régió lett, már leszakadónak számít az európai uniós átlaghoz képest, így jogosult EU-s pénzekre. Ugyanakkor Budapest is szeretne direkt forrásokat szerezni Brüsszeltől a fejlesztéseihez, s ha valóban sikerül is, az lenne a helyes, ha a főváros és a megye beruházásai együtt átgondolva, párhuzamosan, egymást kiegészítve valósulnának meg" - mondta a közgyűlési elnök, aki szerint a fejlesztési tanács pont ezt a célt szolgálja.

Fontos teendőnek nevezte a vízhálózat korszerűsítését és a közoktatási infrastruktúra fejlesztését.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×