eur:
394.41
usd:
369.49
bux:
65741.88
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2022. július 13-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Új rezsiszabályok: jöhet valamiféle kompenzáció

Augusztustól az átlagfogyasztáson felül mindenkinek a piaci árat kell fizetnie a gázért és az áramért. Az illetékes kormánybiztos úgy véli, csak a háború végeztével állhat vissza a teljes rezsicsökkentés.

Ahogyan arról beszámoltunk, a kormány energia-veszélyhelyzetet hirdetett, és hétpontos akciótervet fogadott el. Ennek részeként csak az átlagfogyasztás mértékéig jár majd augusztustól a rezsicsökkentett energiaár. Efelett a piaci árat kell megfizetniük a háztartásoknak – derült ki a szerda délutáni Kormányinfón.

„Ha eljön a béke, akkor visszaáll a régi rend, ám azért nagyon sokat kell még tennünk. Nekem ez a határozott meggyőződésem – fogalmazott a fentiek kapcsán Németh Szilárd a HírTV stúdiójban. – Egyben viszont biztos vagyok, hogy az árak egy pillanat alatt nem esnek vissza, de akkor már van lehetőségünk arra, hogy a béke tekintetében gondolkozzunk.”

A kormánybiztos arról is beszélt a műsorban, hogy a kabinet dolgozik valamiféle kompenzáción, amit az energia-veszélyhelyzet kihirdetése következtében lefaragott rezsicsökkentésért nyújtanak a magyar embereknek.

„Fidesz az mindig is a rezsicsökkentés pártján állt, és a rezsicsökkentéssel eddig is, ezentúl is meg fogjuk védeni a családokat. Van olyan háztartás, ahol csak villanyt használnak és gázt nem. Sok mindenben gondolkodunk. (...) Gyakorlatilag egész éjszaka ömlöttek az e-mailek és a Facebook-hozzászólások. Ezeket a problémákat mind-mind az asztalra tesszük, és nagyon komolyan foglalkozunk velük, mert mindenkin segíteni szeretnénk” – mondta Németh Szilárd.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×