INFORÁDIÓ
2022. június 28. kedd
Irén, Levente

közlekedési múzeum

közbringarendszer

mol bubi

Az első budapesti MOL Bubi kerékpárok - előtérben egy a Dunából kihalászott példánnyal - a Közlekedési Múzeumban 2022. május 26-án. A múzeumban elhelyezett biciklik 2014-ben jelentek meg a főváros útjain, és 2020 végén, a rendszer megújulásával vonták be őket.

Modern relikviával gazdagszik a Közlekedési Múzeum

Infostart / MTI

Az intézménybe kerül Budapest első, jellegzetes zöld közösségi kerékpárja, amely 2014-től 2020 végéig futotta kilométereit a fővárosban - olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM).

A fővárosi kerékpáros közlekedés szimbólumának számító MOL Bubi kerékpárjait Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója adta át Vitézy Dávidnak, a Közlekedési Múzeum főigazgatójának az Északi Járműjavító dízelcsarnokában tartott csütörtöki sajtóeseményen.

Vitézy Dávid, az MMKM főigazgatója elmondta, hogy a kerékpáros közlekedés és a megosztott közlekedési megoldások előtt nagy jövő áll, a MOL Bubi ezek egyik első hírnöke volt Magyarországon. A kerékpárok a múzeum új állandó kiállításán is láthatók lesznek.

"Addig is hatalmas időszaki kiállítással várjuk a látogatóinkat leendő otthonunkban, az egykori Északi Járműjavítóban, Kőbányán. Május 28-tól legendás mozdonyokat, híres Ikarusokat, ikonikus járműveket mutatunk be újra megnyíló kiállításunkban, a tavalyinál kétszer nagyobb területen, rengeteg újdonsággal. A gyereknapi hétvégén számos programmal is készülünk, a kiállítás pedig szeptember 30-ig lesz megtekinthető" - tette hozzá az MMKM közleménye szerint Vitézy Dávid.

  • A most múzeumba kerülő bicikliket a Csepel Zrt. szerelte össze.
  • A biciklik teljesen zárt fékrendszerrel, folyamatosan működő, megállás után egy ideig még világító, dinamóval hajtott lámpákkal rendelkeztek.
  • A tervezők a biztonságra is gondoltak, mindegyik kerékpár rendelkezett lopás ellen védő GPS-modullal.
  • Az eszközöket a megszokottnál jóval nagyobb teher- és strapabírásra tervezték, ennek egyik eleme volt a defektmentes abroncs. Ez utóbbi volt az egyik olyan tulajdonság, amelyen aztán az ügyfelek visszajelzéseit is figyelembe véve változtatott a BKK a rendszer 2021-es megújításakor.

A szolgáltatás újjászületésével az első generációs kerékpárokat kivonták a forgalomból, többségük azóta nehéz sorsú családok mindennapjait teszi könnyebbé.

A közlemény felidézi, hogy a budapesti közbringaszolgáltatás 2014. szeptember 8-án indult el, majd 2021 májusára alapjaiban megújult. A kerékpárok ekkor defekttűrő, fújt gumikat kaptak, ezért könnyebben tekerhetők és sokkal jobban gurulnak.

Az applikáció megújulása után ma már minden MOL Bubival kapcsolatos ügyet pillanatok alatt el lehet intézni. A honlap is megújult. Emellett egyszerűbbé vált a kerékpárok felvétele és lezárása, amelyet egy okoslakattal lehet megtenni. A szolgáltatás részeként a MOL Bubi díjszabása is kedvezőbb lett - áll a közleményben.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018