eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára Budapest legújabb iskolája, a II. kerületi Gyermekek Háza új épületének átadásán 2021. augusztus 31-én. Az építkezést a kormány 5,3 milliárd forinttal támogatta, és ez nem csak azt tette lehetővé, hogy új épületbe költözzenek, hanem azt is, hogy az intézmény gimnáziumi tagozattal bővíthesse profilját.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kiderült, engedélyezi-e az oktatási kormányzat a tisztán digitális iskolákat

Csak digitális oktatásra berendezkedett iskola működését nem támogatja a kormány, ugyanakkor a járvány alatt felhalmozott tudást mindenképp integrálni kell a jövő oktatásába – mondta az online is követhető Digitális Oktatási Konferencia és Kiállításon a köznevelésért felelős államtitkár.

A tantermen kívüli digitális munkarend szabályozását tudatosan időzíti az oktatási kormányzat a koronavírus-járvány utánra – fogalmazott Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár. Mint mondta, egyes magánkörök, alapítványok már megkeresték az oktatási kormányzatot, arról érdeklődve, hogy engedélyeznének-e a jövőben tisztán digitális iskolát. A jelenlegi oktatási kormányzat válasza az, hogy nem terveznek ilyet: nem cél, hogy a személyes találkozás és jelenlét lehetősége nélkül, vagy annak rendkívül minimális megléte mellett pusztán digitális oktatást engedélyezzenek – emelte ki Maruzsa Zoltán.

Az államtitkár szerint ugyanakkor azt továbbra is bizonytalan, hogy milyen változtatásokra lesz szükség a jövőben. Emlékeztetett korábbi nyilatkozataikra: lehet gondolkozni abban, hogy hogyan lehet majd integrálni a jelenlegi munkarendbeli tudást a jövő oktatásába. Az elmúlt két év tapasztalatai alapján például felmerült: nem is olyan ördögtől való az érettségi előtti felkészülés két hetében a digitális munkarend elrendelése, miután – meglátása szerint – a végzős évfolyamok jól tudtak felkészülni a vizsgákra. Emellett a Digitális Témahét is újragondolandó lesz a közeljövőben, hiszen óriási szolgálatot tett a digitális felkészülés érdekében ennek az innovációnak az elindítása, de az idő picit már meghaladni látszik – fűzte hozzá Maruzsa Zoltán.

A köznevelésért felelős államtitkár szerint a járvány alatt komoly veszélyhelyzeti képességet szerzett a magyar köznevelés: képessé vált a rendszerszintű digitális oktatás megszervezésére is. Miután pedig nem tudni, mikor következnek be olyan események, ami miatt ilyet kell szervezni, akár helyi, regionális, települési szinten,

„edzésben” kell tartani a rendszert, megteremtve ennek lehetőségeit.

Maruzsa Zoltán végül arról is beszélt, hogy a pedagógusokat segítő módszertani fejlesztéseket terveznek. Számba veszik a többi között a tanórák rögzítésének és megosztásának lehetőségét is, amely nagy segítséget jelentene a tanításból hosszabb-rövidebb időre kiesett diákok felkészülésében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×