eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: balatonfured.hu

Látványos attrakció érkezik októberben a Balatonra

Októberre elkészül Balatonfüred új sétaútja, a Kékszalag sétány. A Füred Kemping előtti 550 méteres szakasz egy impozáns sétálóút lesz, pihenő padokkal, sok zöldfelülettel, hangulatos szigetsávokkal, a tókerülő vitorlás versenyt megidéző látványelemekkel.

Az új sétány a kempinget köti össze a Széchenyi sétányon keresztül a Tagore sétánnyal, így egységes arculatú, egybefüggő sétálórész lesz Balatonfüred parti részén. Az út két oldalán fákat ültetnek, ahol csak lehet, parkosítanak, zöld tereket hoznak létre. Az új szakasz a legendás vitorlás versenyről kapta a nevét, amelyet különböző elemekkel be is mutat, így várhatóan egyben turistalátványosság is lesz.

"A jövő évi szezonra elkészül a sétány folytatása is, amely a kemping főbejáratától egészen levezet majd a Balaton partra. Itt a meglévő kempingbe bevezető utat felújítjuk, illetve egy újabb szakasszal bővítjük. A strand szezonon kívül ez a belső sétány nyitott lesz, azaz ki lehet sétálni majd a strandig" – mondta a balatonfured.hu kérdésére Bóka István polgármester.

A kemping bejáratának két oldalán installációkat helyeznek el, amelyek az utcabútorok funkcióján túl bemutatják magát a vitorlásversenyt, a mindenkori győzteseket, a legendás hajókat. A sétányon úgynevezett hajópadokon lehet majd pihenni, ezek formájukban a klasszikus vitorlások fafedélzetének vonalait idézik meg. Az árnyékolásról stílszerűen nagy vitorlavásznak gondoskodnak majd, ezeken szöveges és képes információk lesznek láthatók a hajókról, hajóosztályokról.

Látványosnak ígérkezik a kő hasábokból álló, megvilágított üveg sávokkal tagolt, a versenyek évszámait és győzteseit megjelenítő idővonal illetve a híres Nemere-II élethű hajótest részlete, amely pihenőtérként is használható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×