eur:
394.06
usd:
365.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
storm over the lake Balaton-Hungary
Nyitókép: Remedios/Getty Images

A strandszezon után is lesz miért a Balatont választani

Hamarosan zárnak a strandok, de Zamárdiban futóversenyre, Füreden a SUP vb-re várják a késő nyári vendégeket.

Napokon belül bezárnak a balatoni fizetős strandok; egy részük már csak ezen a hét végén tart nyitva, többségük a jövő vasárnapig várja a vendégeket. Szeptember első hetének végén még Füreden, Keszthelyen, Siófokon és Balatonlellén is megmártózhatunk, de lesz olyan fizetős strand, amelyik a végleges kapuzárásig belépőjegy nélkül lesz látogatható – hívja föl a figyelmet a Magyar Nemzet. Büfére és egyéb szolgáltatásokra várhatóan nem számíthatnak a napfürdőzésre vágyók, az illemhelyek használatára azonban több szabadstandon is lehetőség lesz.

A hét végén edzőcipőre lehet váltani a strandpapucsot, mivel két jelentős futóversenyt is kínálnak az aktív turizmus híveinek. Szombaton Zamárdi szabadstrandjáról rajtolnak el a DM Balaton Run futóversenyre nevezett amatőr és profi versenyzők. Legfeljebb háromezren indulhatnak, a teljesíthető táv 2,25, 10,5 és 21,1 kilométer. Egyedi és félmaraton versenyágban, extra- és gyerekfutamban is rendeznek megméretést, sőt nordic walkingosok is rajthoz állhatnak. Balatonlellén szeptember 26-án rendezik meg a III. Kishegyi Trail nevű futóversenyt. A balatoni nyárutó legrangosabb sporteseménye minden bizonnyal a balatonfüredi SUP-világbajnokság lesz. Az eseményről korábban Schmidt Gábor is beszélt az InfoRádiónak.

A lap hozzáteszi: a következő hónapokban már gasztroturisztikai rendezvényekre is várják a Balaton-pártiakat. Szeptember utolsó hetének végén például Badacsonyban a IV. Gasztrohegy várja a vendégeket. Ezúttal kinyitnak majd a hegy kultikus vendéglői, amelyeket egy–egy túra keretében kereshetnek fel a helyi étel- és italkülönlegességek kedvelői.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×