eur:
394.16
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A kiskunfélegyházi Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény idős lakója megkapja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagját 2021. augusztus 9-én.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Keddi járványszámok: 35 újabb fertőzöttet regisztráltak, nem volt halálos áldozat

Már 52 ezren kapták meg a harmadik oltásukat. Nőtt a kórházban kezeltek és a lélegeztetőgépen lévők száma.

A központi tájékoztató oldal friss adatai szerint az elmúlt 24 órában 35 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, nem volt viszont halálos áldozata a járványnak. Az aktív fertőzöttek száma 20 976 főre csökkent.

Kórházban a hétvégi összesített adatokhoz képest 12-vel több, 87 beteget ápolnak, lélegeztetőgépes kezelésre közülük 4-gyel többen, 15-en szorulnak.

A járvány kezdete óta összesen

  • 810 046 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma;
  • az elhunytak száma változatlanul 30 037 fő;
  • a gyógyultak száma 759 033 főre emelkedett.

Hatósági házi karanténban 1137-en vannak, a mintavételek száma 6 399 106.

Gyorsan oltják a harmadik oltásra jelentkezőket

A beoltottak száma 5 654 096 fő, közülük 5 494 110 fő már a második oltását is megkapta.

Eddig 64 ezren foglaltak időpontot harmadik oltásra és 52 ezren már fel is vették azt

(a hétfői adatközlésben 38 ezer beoltott szerepelt, vagyis egy nap alatt 14 ezer ember kapta meg a harmadik dózist). Ilyen oltásra időpontot foglalni az eeszt.gov.hu honlapon lehet. Több idősotthon is arról számolt be, hogy már a harmadik adaggal is be van oltva az összes lakójuk.

A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, és a még be nem oltottakat veszélyezteti a leginkább. Őket arra kérik, hogy regisztráljanak oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztrációt követő pár napon belül már időpontot is tudnak foglalni.

A még be nem oltott időseket különösen kérik, hogy vegyék fel az oltást.

Lépnie kell annak is, aki még az iskolakezdés előtt szeretné beoltatni gyermekét. A 12 év feletti gyermekek oltására folyamatosan nyitott az időpontfoglalás. A 12-17 éves korosztályban eddig

189 ezren regisztráltak oltásra és 152 ezren (80 százalék) már fel is vették azt.

Az a szülő, aki az iskolakezdésre szeretné beoltatni gyermekét legegyszerűbben internetes regisztrációval és időpontfoglalással teheti meg. Az érvényes regisztráció után a www.eeszt.gov.hu honlapon automatikusan lehet időpontot foglalni a kórházi oltópontra vagy az a háziorvosnál, házi gyermekorvosnál is kérhető. Jelenleg két vakcina alkalmazható a 12-18 év közöttiek oltására: a Pfizer és a Moderna.

Az EU-n belüli utazásokhoz, nyaralásokhoz elérhető az uniós oltási igazolás – a legegyszerűbb digitálisan, okoseszközre letölteni vagy az EESZT Lakossági portáljára belépve kinyomtatni. Részletek itt.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×