eur:
389.51
usd:
363.14
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Magyar Közút/Instagram

Látta, de hidegen hagyta a piros jelzés – videó

Sajnos általános tapasztalat, hogy a járművezetők nemcsak a kézi, hanem a jelzőlámpás irányítást is teljesen ignorálják – írja a Magyar Közút.

Vas megyében a 87-es főúton, Csempeszkopács közelében végeztek a Magyar Közút vasvári mérnökségének szakemberei nagyfelületű burkolatjavítási munkákat az elmúlt napokban. A beavatkozásokat félpályás korlátozás mellett látták el, a munkaterület mellett a szükséges előjelzéseken túl jelzőlámpás forgalomirányítás volt érvényben.

A társaság által megoszott – alább látható – felvételen is látszik, hogy ennek ellenére többen teljesen figyelmen kívül hagyták a piros jelzést. A fedélzeti kamera felvételein látható, hogy a lámpánál szabályosan megálló jármű egy picit előrébb gurult, hogy így is jelezze a sort nagyobb tempóval, szabálytalanul megelőző járműnek, hogy piros a lámpa. Kézzel is próbált jelezni, de a szabálytalankodó jármű vezetőjét ez is teljesen hidegen hagyta – teszi hozzá Instagram-posztjában a Magyar Közút.

Kiemelik: talán nem is kell nagyon magyarázni, hogy mennyire felelőtlen és veszélyes manővert hajtott végre a szabálytalan és türelmetlen autós, aki nemcsak magát, de az ott dolgozó kollégák testi épségét is veszélyeztette. Arról nem is beszélve, hogy a másik oldalról zöld jelzést kapó járművekkel is balesetezhetett volna. „De az is dühítő lett volna, ha emiatt a munkaterületről vissza kellett volna tolatnia, amivel még inkább feltartotta volna a forgalmat…”

Sajnos általános tapasztalat, hogy a járművezetők nemcsak a kézi, hanem a jelzőlámpás irányítást is teljesen ignorálják. Ezen a helyszínen is volt olyan autós, aki szintén a piros jelzés ellenére hajtott be, és amikor megállítottak azt kamuzta, hogy rossz a lámpa – írja a Közút, hozzátéve: „a munkáinkat valamilyen szintű korlátozás mellett kell végeznünk, nemcsak saját magunk, hanem a többi közlekedő biztonsága érdekében is. Vigyázzunk egymásra, segítsük a többi közlekedőt és az úton dolgozókat is!”

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×