eur:
393.93
usd:
369.07
bux:
65290.66
2024. április 19. péntek Emma
Novák Zita diplomás ápolónő oltáshoz előkészíti a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 26-án.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Fiatalok, elindult az időpontfoglaló oltásra!

A 84 ezer, múlt péntekig regisztrált 16-18 éves máris mozdulhat.

Hétfő reggeltől már az érvényes regisztrációval rendelkező 16-18 évesek is tudnak online időpontot foglalni az oltásra - olvasható a Koronavírus.gov.hu portálon.

Több mint 84 ezer érvényesen regisztrált fiatal számára nyílt meg az időpontfoglaló, erről a jogosultak sms-t is kapnak.

Az oltásra május 13. csütörtöktől május 18. keddig hirdettek időpontokat a kórházak.

Az oltás Pfizer vakcinával fog történni.

Az oltásra kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájárulási nyilatkozatot is kell vinniük, amely a koronavirus.gov.hu honlapról letölthető, enélkül nem adható be az oltás.

Amit tehát vinni kell:

  • kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozatot
  • kinyomtatott visszaigazolást az időpontfoglalásról
  • TAJ-kártyát
  • személyi igazolványt.

Az időpontfoglalásra és az oltásra azok a fiatalok jogosultak, akik érvényesen regisztráltak, május 18-ig betöltik a 16. életévüket illetve idén betöltik a 18. életévüket.

A Pfizer vakcinára most kizárólag ez a korosztály tud most időpontot foglalni, a többi regisztrált továbbra is Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat tud jelenleg foglalni.

Az időpontfoglalásra az EESZT.gov.hu oldalon van lehetőség.

Azok a 16-18 évesek, akik eddig nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, ezután is megtehetik, az ő oltásukra a későbbiekben, a többi regisztrált között lesz lehetőség.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×